Posten leverer stadig flere pakker med gjenbruksartikler som sendes C2C.

Kraftig økning i brukt-pakker

Strammere privatøkonomi og økt miljøbevissthet fører til kraftig vekst i brukthandelen og pakker som sendes mellom privatpersoner, viser tall fra Posten.

Publisert

– Vi opplever nå en kraftig vekst i pakker som sendes mellom privatpersoner. Spesielt har mindre sendinger opp til fem kilo hatt høy vekst med hele 39 prosent hittil i år, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge i en pressemelding.

Den kraftige økningen i pakkesendinger skjer i en tid med økte utgifter for privatpersoner. Blant annet renteøkninger og høyere matvarepriser har ført til at mange henvender seg til bruktmarkeder, slik som Tise og Finn.no for å finne brukte varer framfor å kjøpe nytt.

– Så langt i år ser vi rundt en dobling i antall gjennomførte transaksjoner gjennom vår integrerte betalingsløsning sammenlignet med samme periode i fjor. Vi er glade for at mange får øynene opp for hvor enkelt og trygt det er å velge brukt og fordelen det er med å ha en trygg og integrert fraktløsning på plattformen, sier Sigrun Stenseth, markedssjef i Tise Norge.

- Et symptom

– Utviklingen er nok et symptom på at folk har en strammere privatøkonomi og ikke minst tenker mer over hvilke utgifter de har. Samtidig har mange også fått en større bevissthet rundt miljø og eget forbruk - og da er gjenbruk en enkel og effektiv måte åS bidra til å redusere egne klimautslipp, fortsetter Tjønndal Pettersen.

Samtidig påpeker Tjønndal at bruktmarkedet nå for alvor har satt fart på forsendelsene fra egne postkasser til andre privatpersoner.

– Hovedgrunnen er at det er blitt mye enklere å sende pakker mellom privatpersoner, tidligere måtte man møtes fysisk. Nå er det bare å bestille en sending fra nettet og legge den i postkassa eller levere den ferdig frankert på nærmeste Post i butikk.

Internasjonal trend

Det er ikke bare i Norge hvor man ser en vekst i brukthandelen. Flere internasjonale prognoser viser også at vi i årene fremover vil se en kraftig vekst innenfor dette markedet. Tise ser også en betydelig økning i transaksjoner og en dobling i aktivitetsnivå de siste månedene på tvers av de nordiske markedene hvor de opererer.

Powered by Labrador CMS