MIR500 (AIV) som sørge for intern logistikken hos Haugstad Møbel.

Automatiserer internlogistikken for Haugstad Møbel

Robotic Innovation skal levere mobil robotløsning for optimalisering av intern logistikk i den 3000 kvadratmeter nye fabrikken til Haugstad Møbel på Vigrestad.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leveransen består av tre autonome pallelastere, mekaniske moduler for lagerhåndtering, integrasjon mot ordresystem og grafisk brukergrensesnitt.

- For Robotic Innovation er dette utrolig spennende å få være med på. Det vi leverer er banebrytende teknologi for norsk industri, sier daglig leder i Robotic Innovation, Annette Anfinnsen.

Asko Rogaland skal frakte paller fra pakkelinje til 120 utkjøringslinjer. Løsningen er integrert mot Asko sitt ordresystem og har en kapasitet på 72 paller pr. time.

Haugstad Møbel har startet et omfattende innovasjon- og digitaliseringsløp for å holde seg konkurransedyktig med utenlandske leverandører. Trevareindustrien i Europa ligger på en omsetning på 7-10 millioner pr. ansatt, til sammenligning med norsk trevareindustri som ligger på 1,3 millioner per ansatt. Målene skal nås ved økende grad av automatisering, robotisering og digitalisering.

- Den siste tiden har etterspørselen økt betraktelig og industrien er svært positiv til oss som lokal leverandør. Å bygge norske arbeidsplasser rundt denne teknologien er svært viktig for fremtidig arbeidsmarked og eksport, forteller Anfinnsen.

Robotic Innovation øker Robotic Innovation opplever stor interesse fra industri, varehus, distribusjonslager og netthandel. Bedriften er nettopp ferdig med å integrere seks autonome trucker på Asko Rogaland og ni autonome trucker på Asko Hedmarken.

- Disse prosjektene har vært vellykket og har skaffet oss flere leveranser. Vi er i dag fem ansatte og vil øke med ytterligere seks til åtte ansatte i 2021. I hovedsak søker vi etter folk innen automasjon, robotisering og teknisk personell, avslutter Annette Anfinnsen.

Powered by Labrador CMS