NorgesGruppen eier 45 prosent av Bama Gruppen, og tar nå over 500 ansatte fra Bama Dagligvare.

Asko overtar logistikk fra Bama Dagligvare

Bama og NorgesGruppen er enige om en endring av samarbeidet, som innebærer at Asko overtar varene fra Bama Dagligvare på et tidligere stadium i verdikjeden enn i dag.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rune Flaen, administrerende direktør Bama Gruppen.

Bama Dagligvare er et selskap i Bama Gruppen som leverer ferske produkter til kjedene i NorgesGruppen. Bama og NorgesGruppen har i mange år samarbeidet om å tilby forbrukerne frukt og grønt av høy kvalitet.

– Vi har lang historie med å tilpasse oss kundenes behov, og vi ønsker alltid å finne gode løsninger i samarbeid med kundene våre. Bama Dagligvare fortsetter som eget selskap i Bama Gruppen, men terminal- og lagerstruktur flyttes over til Asko som dermed overtar eierskap til varene ved levering til Asko-lagrene. Asko vil ha ansvar for videre logistikk og distribusjon fram til butikk. Bama Dagligvare skal fortsatt ha ansvar for marked, kategoriutvikling og salg, sier Rune Flaen, administrerende direktør i Bama Gruppen i en pressemelding.

Bama Dagligvare og Asko er allerede samlokalisert de fleste steder i landet, og det er Asko som i dag i stor grad transporterer varer mellom lager og butikk for Bama. Samtlige ansatte i Bama Dagligvare, som utfører lignende logistikkfunksjoner, vil overføres til det lokale Asko-selskapet.

– Endringen innebærer at i overkant av 500 dyktige ansatte, fordelt på ti avdelinger i hele landet, vil få ny arbeidsgiver. Arbeidssted og oppgaver blir for mange imidlertid ganske likt som i dag. Vi skal sammen med Asko i tiden som kommer sørge for at prosessen blir så god og ryddig som mulig for de involverte, sier Flaen.

Tore Bekken, administrerende direktør i Asko.

Utover endring av driftsfunksjonen skal dagens samarbeidsform videreføres. Det er NorgesGruppen, som eier 45,5 prosent av Bama Gruppen AS, som har tatt initiativet til endringen.

– Vi ønsker blant annet bedre utnyttelse av ressurser på tvers av funksjoner og avdelinger, og et IT-system som gir lavere utviklingskostnader og mer nøyaktige prognoser, sier Tore Bekken, administrerende direktør i Asko.

Han ser fram til å ønske frukt- og grønt-medarbeiderne i Bama Dagligvare velkommen til Asko.

– Dette er en av de viktigste varegruppene, og nå styrker vi samspillet ytterligere i tett samarbeid med kjedene regionalt og butikk, sier Bekken.

Endringen er planlagt gjennomført høsten 2021. Konkurransetilsynet er orientert. Prosessen foregår i dialog med tillitsvalgte, opplyser NorgesGruppen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS