VERKSTEDET: I verkstedet på Oppåkermoen bygger og monterer Rcontainer alle tenkelige typer containere. Denne skal til Oslo kommune.

Suksess i boks

Da Richard Anfinsen Sandvik fikk kjæreste fra Brasil, skjønte han at han måtte få en stabil inntekt. Så han bestilte noen contain­­ere fra Kina. Som viste seg å være skjeve.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått langt bedre siden, men det skal vi komme tilbake til.

Tidlig i 20-årene gikk Richard Anfinsen Sandvik fra strøjobb til strøjobb og lærte én ting: Han likte ikke jobbe for andre.

- Jeg liker alltid å gjøre ting bedre, og det er det ikke alltid folk setter pris på, sier Sandvik til MT.

Ekstase som gikk over

Dermed var ikke en «vanlig» jobb noe Richard kunne trives i, men da han fikk en brasiliansk kjæreste, skjønte den da 22 år gamle Richard at han måtte ha en noenlunde stabil inntekt. Tilfeldighetene ville ha det til at han oppdaget flatpakkede containere på nettet, og endte opp med å bestille seg en container fra Kina.

To måneder senere sto containermodulene klare på tomten til Sandviks foreldre.

- Jeg husker at jeg var helt i ekstase. Men så viste deg seg at alle veggene var bøyd, forteller Sandvik.

VERKSTEDET: I verkstedet på Oppåkermoen bygger og monterer Rcontainer alle tenkelige typer containere. Denne skal til Oslo kommune.

Men Sandvik er ikke av typen som gir seg så lett. Ikke lenge etter oppdaget han en slovensk containerprodusent mens han var innom en ny strøjobb. En kjapp telefon viste at slovenerne var interessert i et samarbeid for Norge.

Satset

Ballen begynte å rulle, og Sandivk solgte containere på Finn.no.

- Plutselig hadde jeg omsatt for 300.000 på en måned. Da bestemte jeg meg for å satse, sier han.

Det var for ti år siden og Rcontainer AS ble etablert. Ti år senere er Rcontainer blant de tre største containeraktørene i Norge, med en omsetning på i underkant av 90 millioner kroner i 2017.

- Vi har en vekstambisjon. Det som trigger meg som menneske er vekst. Målet vårt er å omsette for 300 millioner innen 2020 og 800 millioner i 2025, sier den offensive gründeren, som aldri har lagt skjul på ambisjonen: - Å bli størst i containerbransjen!

«Yes-kultur»

Rcontainer tilbyr alle tenkelige typer containere. Fra standard 20-, 40 og 45-fots shippingcontainere, kjølecontainere, offshorecontainere og modulcontainere som kan bli mobile kontorer, toaletter eller flere etasjers bygninger.

- Vi løser alle ulike behov på et eller annet vis. Vi har en «yes-kultur» internt, den eneste begrensningen er egentlig kundens budsjett, smiler Sandvik.

De første årene overlevde han mest på likviditetsvekst, og Sandvik innrømmer at økonomi er hans sterke side. Dessuten skjønte han at han ikke passet som daglig leder, men heller som selger og forretningsutvikler. I 2013 ansatte han Senol Kamburce som daglig leder.

- Jeg har fokusert mye på vekst. Senol er litt flinkere med tall. Nå tjener vi penger på containere, slår Sandvik fast.

Powered by Labrador CMS