Drammen Havn er Norges viktigste bilhavn. Fra i sommer får havna ny direktør.
Drammen Havn er Norges viktigste bilhavn. Fra i sommer får havna ny direktør.

Fra tog til Drammen Havn

Arne Fosen blir ny havnedirektør i Drammen.

Publisert Sist oppdatert
Arne Fosen tar over som havnedirektør i Drammen Havn fra 1. juni.
Arne Fosen tar over som havnedirektør i Drammen Havn fra 1. juni.

Dagens havnedirektør, Einar Olsen, har jobbet som havnesjef på Drammen havn i over 25 år. Når han nå trer inn i pensjonisttilværelsen, tar Arne Fosen over roret, etter at et samlet styre sa ja, opplyser havnen i en pressemelding.

- Jeg ser frem til å starte i jobben, og med arbeidet med å gjennomføre havnas offensive og fremtidsrettede strategi sammen med medarbeidere og samarbeidspartnere, sier Fosen om stillingen.

Styreleder for Drammen havn, Ann-Christin Andersen, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Vi har utført en grundig rekrutteringsprosess. Arne tar med en verdifull ledererfaring og god helhetsforståelse for hva som kreves for å levere på vår nye strategi for vekst og utvikling, sier hun.

Solid bakgrunn

Fosen er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han har mer enn 20 års erfaring fra logistikk og transport fra NSB, Cargonett og Vy. Videre har Fosen vært administrerende direktør og hatt flere konsernlederstillinger der han har ledet organisasjoner av forskjellig størrelse.

På CV-en kan han vise at han har levert både omstilling og vekst. I tillegg har den nye havnedirektøren mange års styreerfaring. En ny epoke

Drammen havn er i en utvikling, og i strategiplanen som ble vedtatt i fjor er det flere mål som skal oppnås i de kommende årene. Det er den nye havnesjefen som skal styre havna mot målene og bane veien dit.

- Arne er opptatt av å utvikle organisasjonen. Jeg er trygg på at han vil sikre at havna fortsetter å være en trygg og spennende arbeidsplass, sier styreleder Andersen.

Powered by Labrador CMS