– Det nye samarbeidet med Samskip vil øke godsmengden og styrke havna innen ”Short Sea”-markedet, sier havnedirektør Einar Olsen(t.v.), her sammen med daglig leder for Samskip i Norge, Are Gråthen, selger Emil Skavlem og assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. Foto: Drammen havn

- Drammen har vært det vi manglet

Samskip er tilbake i Drammen Havn. - Drammen har vært den kommersielle containerhavna vi har manglet i vår Oslo-portefølje, sier Are Gråthen i Samskip.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samskip, ett av Europas største short sea-rederier, skal nå begynne å benytte Drammen havn for sine containere til og fra regionen.

– I Samskip er vi opptatt av en kostnadseffektiv, bærekraftig og miljøvennlig transport.  Vi har inntil nylig dekket seks havner i Oslofjorden, og Drammen har vært den kommersielle containerhavna vi har manglet i vår Oslo-portefølje. Det nye samarbeidet betyr en bedre og mer effektiv seilingsplan. Nå kan vi tilby en raskere dør-til-dør-transport fra Rotterdam til de norske havnene, forklare daglig leder for Samskips norgesoperasjoner, Are Gråthen, i en pressemelding.

Les også: Samskip utvider i Oslofjorden

Søndager er en fordel

Selskapet frakter 45 fots containere, og i Oslofjorden benytter rederiet de syv havnene Oslo, Drammen, Brevik, Moss, Fredrikstad, Larvik og Kristiansand. 

– Det er en stor fordel at Drammen har anløp på søndager. Dette skaper mulighet for å levere lasten på torsdag eller fredag i Rotterdam slik at varene er i Drammen på søndag og kan kjøres ut på Østlandet mandag, forklarer selger Emil Skavlem som selv er fra Drammen.

Samskip skal igjen gå til Drammen Havn. Einar Olsen(t.v.), her sammen med daglig leder for Samskip i Norge, Are Gråthen, selger Emil Skavlem og assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. Foto: Drammen havn.

 

Gode erfaringer

Daglig leder Are Gråthen påpeker at det er flere grunner til at de ønsker å benytte seg av Drammen.

– Vi har tidligere hatt gode erfaringer med Drammen havn, og i tillegg så er det en stor fordel at havna har egen jernbaneforbindelse i tillegg til at den ligger sentralt plassert mellom Oslo og Larvik.  På mange måter er dette en miljøsatsing der mer gods overføres fra vei til sjø og bane, påpeker daglig leder Are Gråthen som tidligere har uttalt at Drammen havn også har vært flinke til å markedsføre seg.

Olsen gleder seg

Hos Drammen havn er ledelsen naturlig nok svært fornøyd med Samskips valg av ny havn.  

– Det betyr jo et økt volum av gods i tillegg til at vi nå styrker oss innen det såkalte short sea-markedet. Det er veldig bra at vi nå får inn en ny short sea-operatør som kan tilby effektive og miljøvennlige transportløsninger her på Drammen havn, sier havnedirektør Einar Olsen.

Samskip ble opprinnelig startet på Island, og har i dag hovedkontor i Rotterdam i Nederland.  Selskapet har en årlig omsetning på 625 millioner Euro og 1400 ansatte fordelt på 24 land i Europa, Nord- og Sør-Amerika, Asia og Australia.

Powered by Labrador CMS