Skjermbilde fra IntelliTrack-løsningen.
Skjermbilde fra IntelliTrack-løsningen.

Optimaliserer kjørerutene

Den nye appen fra APX Systems bruker informasjon fra Google i sanntid til å lage de mest effektive kjørerutene.

Publisert

APX Systems har lansert IntelliTrack som er en webbasert løsning som skal optimalisere bruken av transportmateriell og sjåfører.

Systemet innhenter informasjon fra Google i nær sanntid, og ved hjelp av avanserte algoritmer kan IntelliTrack beregne optimale kjøreruter, ikke bare med tanke på avstand, men også med tanke på tidsbruk fordi Google har sanntidsinformasjon om trafikksituasjonen.

Systemet innhenter informasjon om antall og type oppdrag, der transportmiddel, arbeidstid, starttid på døgnet, leveringstid og trafikksituasjon i det tidsrommet distribusjonen er planlagt blir tatt hensyn til.

Sjåføren har en mobilapp der han får opp en lasteliste og en kjøreliste med kartvisning og instruksjoner. Appen lar sjåføren motta POD (signatur ved levering), har mulighet for å ta bilder i forbindelse med levering, gjøre anmerkninger med mere, som igjen kan tilbakeføres til webløsningen og eventuelt til bedritens ERP- eller ordresystem.

IntelliTrack muliggjør også automatisk SMS-utsendelse til kunder og oppdragsgivere alt etter hvordan systemet konfigureres.

Systemet er også «intelligent» i den forstand at det etter hvert lærer seg kjøre- og leveringsmønstre for å utnytte distribusjonsmateriellet stadig bedre.