NHO LTs kompetanseleder Claus Haals tar stadig nye steg for Speditørskolen og rekrutteringen til bransjen. Foto: Per Dagfinn Wolden

Kamp for speditørfaget

Speditørfaget skal styrkes gjennom en nasjonal samarbeidsavtale mellom NHO LT og NAV.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsråd Anniken Hauglie signerer avtalen 4. desember i lokalene til FREJA Transport og Logistics på Langhus i Ski. Freja var en av de første vertsbedriftene i Speditørskolens to-årige traineeprogram som startet i 2017.

Den nasjonale samarbeidsavtalen er et ledd i utviklingen av programmet.

- Målgruppen er unge mennesker som trenger starthjelp for å utvikle sitt fulle potensial, forteller leder for Kompetanseutvikling i NHO LT, Claus Haals.

– Dette er mennesker med gode ressurser og et stort potensiale, men som kommer til kort i jobbsøkerkøen, og til jobbintervju. Sammen med NAV snur vi derfor nå bunken av CV´er, forteller NHO LTs kompetanseleder.

Vil spire

Ungdommene gis muligheter til å presentere seg selv og sine ressurser på en positiv måte, kvaliteter som ligger under overflaten klar til å spire.

I år startet samarbeidet med 16 trainees – fra Kirkenes til Kristiansand - som nå fortsetter på sitt 2. år.

- Trainees får full pakke fra vårt kompetanseprogram og avslutter med Speditørskolen i desember 2019, forteller Haals.

Målet er fast ansettelse hos vertsbedriften etter avsluttet traineeperiode – og en karriere i en spennende bransje.

- Ambisjonen er med andre ord 100 prosent suksess for alle kandidater i programmet. I disse dager rekrutterer vi nye kandidater til 2019-2020-kullet i samarbeid med NAV, sier Haals.

Kompetanselederen forteller at interessen blant NHO LTs medlemsbedrifter til å bli vertsbedrifter er større en noen gang, og at de fleste i trainee-kullet 2018-2019 er sikret plass.

Powered by Labrador CMS