NHO LTs kompetanseleder Claus Haals tar stadig nye steg for Speditørskolen og rekrutteringen til bransjen. Foto: Per Dagfinn Wolden
NHO LTs kompetanseleder Claus Haals tar stadig nye steg for Speditørskolen og rekrutteringen til bransjen. Foto: Per Dagfinn Wolden

Kamp for speditørfaget

Speditørfaget skal styrkes gjennom en nasjonal samarbeidsavtale mellom NHO LT og NAV.

Publisert

Statsråd Anniken Hauglie signerer avtalen 4. desember i lokalene til FREJA Transport og Logistics på Langhus i Ski. Freja var en av de første vertsbedriftene i Speditørskolens to-årige traineeprogram som startet i 2017.

Den nasjonale samarbeidsavtalen er et ledd i utviklingen av programmet.

- Målgruppen er unge mennesker som trenger starthjelp for å utvikle sitt fulle potensial, forteller leder for Kompetanseutvikling i NHO LT, Claus Haals.

– Dette er mennesker med gode ressurser og et stort potensiale, men som kommer til kort i jobbsøkerkøen, og til jobbintervju. Sammen med NAV snur vi derfor nå bunken av CV´er, forteller NHO LTs kompetanseleder.

Vil spire

Ungdommene gis muligheter til å presentere seg selv og sine ressurser på en positiv måte, kvaliteter som ligger under overflaten klar til å spire.

I år startet samarbeidet med 16 trainees – fra Kirkenes til Kristiansand - som nå fortsetter på sitt 2. år.

- Trainees får full pakke fra vårt kompetanseprogram og avslutter med Speditørskolen i desember 2019, forteller Haals.

Målet er fast ansettelse hos vertsbedriften etter avsluttet traineeperiode – og en karriere i en spennende bransje.

- Ambisjonen er med andre ord 100 prosent suksess for alle kandidater i programmet. I disse dager rekrutterer vi nye kandidater til 2019-2020-kullet i samarbeid med NAV, sier Haals.

Kompetanselederen forteller at interessen blant NHO LTs medlemsbedrifter til å bli vertsbedrifter er større en noen gang, og at de fleste i trainee-kullet 2018-2019 er sikret plass.

Powered by Labrador CMS