TELETRUK: JCB kommer nå med en elektrisk versjon av Teletruk. Maskinen ble lansert onsdag 5. juni i England, men den har allerede vært på en snarvisitt på et Ramirent-arrangement i Oslo for kort tid siden.

JCB lanserte el-Teletruk

ROCHESTER: JCB lanserte en elektrisk versjon av Teletruk på et stort pressearrangement i England.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den engelske produsenten lanserte konseptet truck med teleskopbom i 1997, og denne er oppgradert og kommet i tre størrelser fra 2,5 tonns lastekapasitet til 3,5 tonn. Men maskinene har hatt dieselmotor, og vil fremdeles ha det.

Unntaket er den elektriske teleskop-nyheten, 30-19E, som ble presentert i Rochester 5. juni 2019.

Tre tonn til 4,1 meter

Maskinen har 80V syrebatterier som skal holde til 8 timers drift. Batteripakken skiftes bak på maskinen, en operasjon som tar to minutter.

Teleskoptrucken laster tre tonn rett opp og opptil 4,1 m høyde, samt 1900 kg to meter rett frem og 1600 kg tre meter rett frem.

Maskinen har også er lastfølende system som sørger for at den ikke overlastet og dermed kan tippe.

 

Effektiv lasting av lastebiler og varebiler

Teletruk-konseptet er spesielt godt egnet for å laste og losse lastebiler med sideåpning, noe som tar ca. 30 minutter med full last/paller.

ELEKTRISK MINI: Den batteridrevne 1,9-tonneren JCB 19 E-TEC ble lansert i 2018, men går nå (juni 2019) i serieproduksjon. JCB hevder dette er verdens første mini som går i serieproduksjon.

Maskinen laster tre europaller i en varebil på to minutter, nettopp på grunn av teleskopfunksjonen. Dette konseptet trenger bare 50% av lasteområdet som andre trucker ellers behøver, opplyser JCB.

Trucken er 4,1 m lang og med sving på fire hjul snur den på 5 meter. Den er beregnet for både drift innendørs og utendørs.

I hytta er det fingertuppfunksjoner på spakene, mye plass, enkelt innsteg og godt med utsyn, er blant detaljene JCB selv fremhever.

Teletruk 30-19E går i serieproduksjon i juni 2019.

Powered by Labrador CMS