Bassengene fra HighComp gjøres klar for transport. Foto: HighComp.

Trosser korona-viruset og bygger videre

Andfjord Salmons storstilte anlegg på Andøya begynner å ta form. Bassengpaneler skal nå fraktes med spesialtransport fra Risøyhamn til Kvalnes.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byggingen av Andfjord Salmon sitt første anlegg er så langt ikke påvirket av korona-viruset. Målsettingen er fortsatt smoltutsett på sensommeren.

Alle tiltak som FHI og myndighetene anbefaler er iverksatt, og alle ansatte følger disse rutinene.

Byggingen av bassenget og anlegget på Kvalnes pågår for fullt for å holde planlagt framdrift.

Spesialtransporten av bassengpaneler fra Risøyhamn til Kvalnes skal skje på natten da den kostbare lasten må legge beslag på hele veibanen.

– Må klype meg i armen 

Gründer Roy Bernt Pettersen har startet nytt fiskeeventyr ved Nordishavet. Foto: Per Dagfinn Wolden

- Når jeg står på anleggsplassen, tenker jeg at det er helt utrolig at vi har fått det hele igangsatt. Jeg må klype meg i armen når jeg ser det store hullet i bakken. Dette er i ferd med å realiseres. Skal jeg være litt personlig, må jeg tilstå at jeg blir veldig fornøyd og glad. Ringen er i ferd med å sluttes. Jeg begynte som sjarkfisker i Andfjorden og nå tar vi havet inn på land. På denne lange veien har jeg tilegnet med masse kunnskap og erfaring. Som nå tar form som Andfjord Salmon, skriver Roy Bernt Pettersen, arbeidende styreleder, på selskapets nettsider.

Enestående samspill

Han er særdeles imponert over hvordan arbeidet og prosjektet har vært ledet og koordinert.

- Jeg er veldig fornøyd med innsatsen og engasjementet fra leverandørene. Det er svært god styring med prosjektprosessen. Terje Hanssen, Norconsult, og vår egen byggeledelse med Rune Jensen i spissen, gjør en meget god jobb. Deres evne til å koordinere alle entreprenørene har vært helt avgjørende. Samspillet går veldig fint, roser Pettersen

Etter å ha jobbet med dette prosjektet i mange år, er det naturlig nok tilfredsstillende å se det hele ta form.

- Nå er vi kommet til bunns i sprengingsgropen. Det er noen få justeringer og sikringer igjen. Om få uker kan vi sette i gang med selve komposittpanelene som skal utgjøre selve bassenget.

‍Transport av paneler på 17,5 x 5 meter blir ganske omfattende fra Risøyhamn og nordover til Kvalnes. Det er en svært bred last. Derfor må det baseres på nattkjøring for å unngå motgående trafikk. Og rett over påske skal bassengene monteres.

Overlater styringen

Slik blir anlegget til Andfjord seende ut. Foto: Illustrasjon: Ben-Tommy Eriksen/Andfjord.

Andfjord Salmon-gründer Roy Bernt Pettersen går nå over i rollen som arbeidende styreleder. Martin Rasmussen tar over som toppsjef 1. april.

- Min rolle blir å jobbe med de langsiktige planene. Vi skal på lengre sikt bygge ut til 70.000 tonn. Dette innebærer at vi må jobbe med tilrettelegging av reguleringsplaner, prosjektere smoltproduksjon og utrede lakseslakteri. Så må vi se på rekrutteringsbehovet og strategi for bemanning av anlegg. I 2030 skal vi være 300 Andfjord-ansatte. Det er en ambisiøs målsetting, sier en entusiastisk gründer. 

 

Lakseeventyret på Andøya

Med dette gigantprosjektet tas havet på land og starter et nytt lakseeventyr.

Med kort avstand til flyplass for eksport har Andfjord Salmon en unik beliggenhet i verdenssammenheng.69 grader nord, langt nord for polarsirkelen. Gründer Roy Bernt Pettersen gjort et kvantesprang og er i gang med å revolusjonere oppdrettsnæringen.

Powered by Labrador CMS