Det nye samarbeidet mellom MiR og Logitrans, vil munne ut i en AMR (autonomous mobile robot) med innebygget palleløfter. Her de to selskapenes topledere, Søren E. Nielsen og Gitte Kirkgaard.

Samarbeid om autonome palleløftere

MiR og Logitrans går sammen for å utvikle førerløse palletrucker.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MiRs palleroboter har den begrensningen at de ikke selv er i stand til å løfte en pall opp fra gulvet.

De to danske selskapene MiR, som står for Mobile Industiral Robots, og Logitrans er ledende på hver sine felt, men slår nå sine pjalter sammen for å bygge løsninger for automatisert forflytning av paller fra gulv til gulv.

I Europa er det anslått at mer enn fire milliarder trepaller er i omløp, og de fleste løftes og flyttes jevnlig.

Hver sin kompetanse

Mens Logitrans hovedsakelig lager manuelt og elektrisk løfteutstyr for forflytning av gods, er MiR ledende innen autonome mobile roboter (AMR). Sammen mener de å kunne lage unike produkter til å håndtere paller, nemlig en AMR med innebygget palleløfter.

Logitrans på sin side, har løftet paller fra gulvet i 80 år, men er avhengige av en operatør eller fører.

Dagens systemer fra MiR kan ikke løfte opp paller som står på gulvet, men må bruke stasjoner robotene kan kjøre innunder for å få fraktet og hensatt pallene. Men gulv til gulv-flytting av paller er et stort ønske fra MiRs kunder.

Logitrans på sin side har alt tenkelig utstyr for løft og forflytning av paller, og en 80 år lang historie, men mangler den automatiserte biten, som deres kunder i større grad etterspør.

Dermed har lederne i de to danske selskapene sett på hverandre, og funnet ut at et samarbeid dem imellom bør være en meget god match. Derfor har de inngått et strategisk samarbeid der MiRs autonome navigasjons- og programvarefunksjoner skal kombineres med funksjonaliteten fra Logitrans.

Vil ha løsning klar raskt

– Vårt oppdrag har alltid vært å forandre måten virksomheter håndterer sin internlogistikk, slik at de blir mer produktive og konkurransedyktige. Dette nye initiativet som vil ende med en AMR med innbygget palleløfter, er et kjempeskritt i den retningen. Kombinasjonen av vår programvarekompetanse med Logitrans produktkunnskap, vil hjelpe oss med å raskt ha klar en løsning, slik at vi kan hjelpe våre kunder med å optimere hele deres verdikjede, sier Søren E. Nielsen, administrerende direktør i MiR.

Synergigevinsten er naturligvis også åpenbare for ledelsen hos Logitrans.

– Markedet for pallehåndtering beveger seg mot automatisering. Det er en del av vår identitet å alltid være i forkant med produktutviklingen innen vårt forretningsområde. Å kunne automatisere våre produkter vil hjelpe oss med å holde vår sterke markedsposisjon. Vi har ikke interne ressurser til å utvikle denne typen produkter, så samarbeidet med MiR er en god match for oss, sier Gitte Kirkegaard, administrerende direktør i Logitrans.

Powered by Labrador CMS