Optimerer spritkjøpene

Vectura, Vinmonopolets hoffleverandør, tar nye grep for prognostisering og optimering av innkjøp og vareforsyning.

Publisert Sist oppdatert

Vectura, landets ledende logistikkvirksomhet innenfor vin, brennevin og andre alkoholholdige drikker, har valgt Clarity Replenish fra Blue Ridge som fremtidig konkurransevåpen for å forbedre sin logistikk i hele forsyningskjeden.

Spesialistverktøyet CLARITY Replenish, en SaaS-tjeneste (Software as a Service) som er utviklet av amerikanske Blue Ridge, samt den tilknyttede analysemotoren Lifeline Visibility, vil benyttes for å optimere selskapets varestrømmer knyttet til alkoholholdige drikkevarer fra produsenter og leverandører over hele verden til sin grossist- og distribusjonsvirksomhet i Norge.

800 leverandører

Vectura AS, som er en del av den velkjente Arcus-gruppen, er leverandør av komplette logistikkløsninger for drikkevarebransjen. Selskapets tjenester omfatter blant annet innkjøp og innkjøpsløsninger, lagerdrift, transport, salg og informasjonslogistikk. På vegne av sine importører tar selskapet inn varer fra drøyt 800 produsenter fordelt på over 50 land, og selskapets hovedkunder er Vinmonopolet, hotell- og restaurantbransjen, grossister og «Tax-free»-segmentet.

- Vectura har vært gjennom en viktig omstillingsprosess og har nå et av verdens mest sofistikerte logistikkanlegg skreddersydd for vin- og spritsegmentet. Ved å velge Clarity Replenish og Lifeline Visibility fra Blue Ridge, tar vi nå steget opp i den absolutte verdensklasse når det gjelder teknologianvendelse innen feltet optimering av supply chain og lager. Vi kommer nå til å kombinere det beste fra to verdener – vårt solide grunnsystem SAP som løpende håndterer våre transaksjoner overfor leverandører og kunder, samt at Clarity Replenish skaper nye konkurransefortrinn gjennom en fremragende presisjon og unik optimering i sømløst samspill med SAP. Gjennom Lifeline Visibility blir vi i tillegg i stand til å verdiøke våre leveranser til aktører i hele vår verdikjede, melder Erik Bern, adm. direktør i Vectura.

 

Prestisjeavtale for Inventory Investment

- Vi i Inventory Investment er spesielt stolte over å ha blitt valgt som leverandør av systematikk for optimering og effektivisering av Vecturas vareflyt. Som en partner for meget bevisste og krevende importører – og ikke minst som største leverandør til Vinmonopolets mer enn 280 butikker og til et stort antall hotell, restaurant og cateringselskaper, stiller Vectura svært strenge krav til en løsning for planlegging, prognostisering og varepåfylling av selskapets produkter. CLARITY Replenish og Lifeline Visibility vil være meget vitale brikker knyttet til å gi selskapet et strategisk såvel som et lønnsomhetsmessig gjennombrudd. Vi gleder oss til å komme igang og over å få lov til å være en langsiktig partner knyttet til Vecturas fremtidige suksess, kommenterer Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment.