TESTER: DAF XD og DAF XF Electric skal delta i et britisk program med elektriske kjøretøyer for å teste utslippsfri langtransport.
TESTER: DAF XD og DAF XF Electric skal delta i et britisk program med elektriske kjøretøyer for å teste utslippsfri langtransport.

Tester batterielektrisk på langtransport

ENGLAND: I et forsøk igangsatt av britiske myndigheter skal DAF delta i et program for å prøve utslippsfri langtransport.

Publisert Sist oppdatert

DAF XD Electric og DAF XF Electric skal delta i programmet som skal vare i fem år. Initiativet er finansiert av den britiske regjeringen og utføres i samarbeid med Innovate UK. 

Den britiske regjeringen og Innovate UK – et offentlig organ som støtter innovative oppstarter – har som mål å bruke programmet for å komme i gang med batterielektrisk langtransport samt å starte byggingen av offentlig ladeinfrastruktur for lastebiler.

Trekkvognene skal benyttes av kjente britiske aktører som Maritime Transport, Marks & Spencer, Menzies, Royal Mail og Eddie Stobart. Programmet følger i fotsporene til den nylige avsluttede Battery Electric Truck Trial (BET), der 20 DAF LF Electric-kjøretøy for bydistribusjon ble driftet av offentlige organer, inkludert National Health Service (NHS) og lokale myndigheter. 

- Den offentlige finansieringen gir oss mulighet til å demonstrere og oppmuntre til bruk av batteridrevne elektriske lastebiler innen langdistanse- og tungtransport. Vår nye generasjon med DAF XD Electric- og XF Electric-modeller er et perfekt valg og med inntil 42 tonn kan vi kjøre med inntil fem aksler i Storbritannia. Bilene har også en rekkevidde på inntil 500 km på én lading, og hurtiglading på 325 kW gjør det mulig å kunne kjøre inntil 1000 km per dag, sier administrerende direktør i DAF Trucks UK, David Kiss.

Powered by Labrador CMS