Black Line er AutoStores mest effektive robot. Her fra Boozt sitt lager i Ängeholm.

Black Line til Ahlsell

Ahlsell investerer i AutoStores råeste system til lageret sitt på Gardermoen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ahlsell er blant Nordens største grossister innen VVS, VA, Elektro, Verktøy og Personlig verneutstyr, og er blant Norges mest velsmurte logistikkmaskiner.

For å trimme flyten ytterligere, investerer de nå i et AutoStore-anlegg. Det nye anlegget skal står klart rett etter sommerferien, og 20.000 kasser og Black Line roboter vil bidra til å kunne oppnå nærmere 80 prosent av alle linjene som plukkes på Ahlsells Logistics Center (LC).

Odd Hannestad, logistikkdirektør i Ahlsell, håper at AutoStores Black Line-roboter skal gjøre lageret enda mer effektivt.

– Med veksten på logistikksenteret utgjør både plass og ressurser en konstant utfordring i de korte produksjonsvinduene vi har i logistikken vår. Derfor har vi nå besluttet å investere i et splitter nytt AutoStore-anlegg, med 20.000 kasser, 18 roboter, 8 innlagringsporter og 5 plukkeporter, sier Odd Hannestad, logistikkdirektør i Ahlsell i en pressemelding fra AutoStore-leverandøren Element Logic.

Mens dagens automasjonsanlegg plukker om lag 60 prosent av alle linjene, er ambisjonen med det nye anlegget å kunne plukke nærmere 80 prosent.

– Større kasser og kraftige Black Line roboter gjør at vi kan lagre langt flere artikler, forteller logistikkdirektøren.

Det er Element Logic som skal stå for leveransen.

– Element Logic har en solid organisasjon for å kunne serve de høye kravene Ahlsell har til en sikker og effektiv produksjonstid. Så er det jo også helt innafor at leverandøren har sitt hovedkvarter på Kløfta, sier Hannestad.

Chief Commercial Officer i Element Logic, Håvard Hallås er fornøyd med å ha fått tilliten til å levere et nytt automatisert lagersystem for et av landets mest spennende grossister.

– Vi har stor tro på at løsningen vil gi Ahlsell et stort løft for effektiv arealutnyttelse og forbedret plukk- og innlagringskapasitet. Vi har store forventninger til kombinasjonen av innlagring til Autostore og deres eksisterende MiniLoad i samme område. Systemet gir meget stor arealutnyttelse og kan enkelt skaleres opp både for eventuell fremtidig økt lagring- og transaksjonskapasitet. Anlegget leveres med siste versjon av ny teknologi fra Element Logic og AutoStore, med blant annet Blackline roboter og Element Logics egen softwareplattform som styrer både AutoStore og banesystemet rundt, sier Hallås.

Powered by Labrador CMS