AutoStore har levert rundt 500 robotinstallasjoner verden over.
AutoStore har levert rundt 500 robotinstallasjoner verden over.

Amerikanske prestisjepriser til AutoStore

Det norske robotselskapet priset både for innovative løsninger og bærekraftarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AutoStore har opplevd en voldsom vekst de siste årene, og har etter hvert montert flere hundre installasjoner rundt om i verden. USA er et av de største markedene, og nå høster det norske selskapet, med base i Nedre Vats i Rogaland, hedret på den andre siden av Atlanteren.

Det er de to ledende fagbladene Material Handling Product News (MHPN) og Supply & Demand Chain Executive (SDCE) som har delt ut prisene.

MHPN delte for sjette gang ut Readers' Choice Award, og leserne av det ledende magasinet velger selv frem vinneren som hevder seg innen materialhåndtering, distribusjon og lagersystemer. Etter at 2000 lesere hadde avgitt sin stemme var det AutoStore som gikk av med seieren.

Karl Johan Lier, administrerende direktør i AutoStore.
Karl Johan Lier, administrerende direktør i AutoStore.

SDCE delte ut Green Supply Chain Award for 13. gang, og prisen går til et selskap som implementerer bærekraft i sine strategier og forsyningskjede, og som hjelper kunder å gjøre det samme. Også her gikk AutoStore til topps. Prisene ble delt ut onsdag ettermiddag.

I MHPN sin pris "Product of the Year Readers Choice Award", var AutoStore nominert for de fleksible og effektive lagersystemene selskapet har levert til amerikanske dagligvarekjeder.

- Vi er beæret over at disse to ledende magasinene anerkjenner vårt arbeid, men at det faktisk er våre egne kunder og lesere av magasinet som fremhever vårt arbeid på denne måten er selvfølgelig ekstra gjevt. Spesielt innen dagligvarehandelen har vi fått til utrolig mye spennende i det amerikanske markedet, og vi gleder oss til å introdusere den innsikten vi har fått også i andre markeder – blant annet det norske, sier administrerende direktør i AutoStore, Karl Johan Lier.

Han forteller at også miljø- og bærekraftsprisen til SDCE henger høyt for selskapet.

– Et av våre fremste fortrinn i AutoStore er at vi både øker lagringskapasiteten betraktelig for våre kunder, samtidig som vi gir besparelser i energiforbruket. Noen kunder ser 75 prosent reduksjon på strømregningene, mens andre driver AutoStore-systemet på solenergi. Vi er stolte over at SDCE lot valget falle på oss, sier Lier.

Powered by Labrador CMS