Kunder i skjærgården nord for Stockholm har denne uken kunnet få leveranser fra Ica via drone.

Dronelevering i den svenske skjærgården

Droneselskapet Aerit har levert matvarer og andre produkter til kunder i skjærgården utenfor Norrtälje.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nimbi-dronen kan levere via vinsj.

Aerit er et svensk oppstartselskap med dronevirksomhet, og har utviklet en egen leveringsdrone kalt Nimbus. Dronen har en lastekapasitet på 4 kg, og er utstyrt med et vinsj-system som muliggjør leveringer der dronen ikke trenger å lande.

Pilotprosjektet som er gjennomført denne uken er finansiert av det svenske innovasjonsbyrået Vinnova, og har vært et samarbeid mellom Aerit, ICAx, det svenske forskningsrådet og Norrtälje kommune.

Området dronen dekket under prosjektet.

I sex dager har ti utvalgte kunder kunnet bestille leveringer gjennom ICA Prontos app, og få varene levert luftveien. Leveringene har skjedd over seks dager og i likhet med i Norge har det vært iskaldt i Sverige de siste dagene, så dronene har håndtert temperaturer langt under ti minusgrader.

- Pilotprosjektet har vært en ubetinget suksess. Vi har pålitelig gitt tilgang til varer og tjenester i tøffe værforhold til lokasjoner som normalt krever flere transportformer å nå, sier Alex Perrien, CEO i Aerit.

Dronene har for de utvalgte kundene erstattet turer med bil og båt, med levering av Nimbi-dronen. Området dronen har kunnet levere i dekker 100 kvadratkilometer, og dronene har fløyet fra den lokale butikken ICA Nära Gräddö Skjärgårdshandel.

Se video av dronen i aksjon:

Powered by Labrador CMS