Dette er årets varebil i Europa

LYON/OSLO (AT.no): VW Transporter stakk av med den gjeve prisen International Van of the Year.

Publisert Sist oppdatert

Det er tredje gangen Volkswagen Transporter mottar prisen Van of the Year. Første gang var i 1992, første året prisen ble utdelt.

2016 prisen går til Transporter Generation six med Euro 6-motor. Dr. Eckhard Scholz, sjef for VW nyttekjøretøy mottok prisen under en sermoni i Lyons Handelskammer i forbindelse med utstillingen Solutrans 2015 på Euroexpo i Lyon.

De andre kandidatene til årets pris var Citroen Berlingo/Peugeot Partner, Fiat Doblo og Volkswagen Caddy 4 (Euro 6).

- En stor anerkjennelse

- Den prestisjefylte International Van of the Year for vår T-serie betyr en stor anerkjennelse for det arbeidet vårt utviklingsteam har nedlagt ved å utvikle vårt Hannover icon til å bli den beste Transporeren noensinne, sa dr. Scholz etter å ha fått prisen fra presidenten i IVOTY-juryen Jarlath Sweeney som foretok overrekkelsen, under åpningskvelden til messen.

- Vi dedikerer denne prisen til alle Transporter brukere og mottar den med stor glede på vegne av hele teamet i Volkswagen Nyttekjøretøy-teamet. Denne store æren gjør oss meget stolte og gir oss positiv drivkraft for en god start på det som vil bli et begivenhetsrikt 2016, sa han videre.

International Van of the Year-juryen som består av 24 ledende nyttekjøretøyjournalister fra hele Europa og Russland ga Volkswagen Transporter T6 (Euro 6) 98 poeng med Fiat Professional Doblo Cargo som fikk 68 poeng på en adreplass. Den siste pallplassen gikk til Volkswagen Caddy 4 (Euro 6) med 63 poeng. Stemmene ble kontrolert av den uavhengige Road Haulage Association i Storbritania.

Tredje gang

President Jarlath Sweeney gratulerte Volkswagen Nyttekjøretøy med seieren i Van of the Year for tredje gang med nye Transporter Generation Six Euro 6. De to foregående modellene T4 vant i 1992 og T6 i 2005.

- Prisen anerkjenner lette nyttekjøretøyprodusenter som gjør et viktig bidrag i arbeidet med å heve effektiviteten og bærekraften med respekt for både miljø og personsikkerheten, noe T6 definitivt har gjort i år, sa juryformannen.

Norsk representant i juryen er Torbjørn Eriksen fra Anlegg&Transport / Moderne Transport.