Ny CEO i Maritech

Odd Arne Kristengård tar over som CEO i programvareselskapet Maritech Systems AS.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristengård (47) har siden juni vært konstituert i stillingen som øverste leder for Maritech-konsernet, og tiltrådte formelt fra 1. november. Selskapet er en ledende leverandør av programvare, IoT og analyseverktøy, primært til sjømat- og logistikknæringen.

Odd Arne Kristengård har vært i selskapet siden 2010, de siste 6 årene som COO. Han har bred erfaring fra ulike roller innen blant annet ledelse og utvikling, og er utdannet innen IT og samfunnsøkonomi fra Høgskolen i Molde og NTNU.

- Styret er veldig glad for at Odd Arne har takket ja til jobben som CEO i Maritech,» sier styreleder Mette Kamsvåg.

- Med Odd Arne som CEO får vi en leder med enorm innsikt både i markedet og den teknologiske utviklingen. Odd Arne har gjennom sine ti år i Maritech hatt ansvar for viktige endringsprosjekter og vist at han evner å få med seg medarbeidere og skape resultater, legger hun til.

- Ny fase

Maritech har i dag 109 ansatte fordelt på avdelinger i Norge, USA, Canada, Chile og på Island.

- De siste årene har det skjedd enormt mye i selskapet, forteller Kristengård selv.

- Nå går vi inn i en ny fase der vi omorganiserer oss og reviderer strategien vår, for å rigge oss for videre internasjonal vekst. Vårt viktigste oppdrag er å lede kundene våre inn i fremtiden, så de kan forsyne verdensmarkedet med sunn, trygg og bærekraftig sjømat, samt smart logistikk med minst mulig fotavtrykk, forklarer han.

Stabil vekst

Siden 2014 har Maritech levert en årlig vekst på 23 prosent.

- Personlig henger det nok aller høyest at vi har fått til innovasjonslaben - et av Midt-Norges største utviklingsmiljøer, der et topplag av medarbeidere sammen skaper en digital sjømatplattform for det globale markedet. De er kreative, modige og ambisiøse, og vi har lykkes i å forene ny og gammel kultur. Vi opplever at vi er blitt et selskap de aller beste har lyst til å jobbe for, sier Kristengård.

Maritech har hovedkontor på Averøy i Møre og Romsdal, og utvikler og leverer digitale løsninger for kontroll, sporing og digitalisering, og ble gjennom oppkjøpet av Timpex (2019) også spesialister på programvare for transport og logistikk. Selskapet er i tillegg majoritetseier i sjømatanalyse-selskapet Sea Data Center på Island, og har i 2020 kjøpt 100 % av IoT-selskapet Lillebakk AS samt EDI-Systems AS, som er spesialisert på tredjepartslogistikk. Maritech eies av Broodstock Capital Partners, og har avdelinger i Molde, på Averøy, i Harstad, Trondheim og Åndalsnes, samt på Island, i Canada, USA og Chile.

Powered by Labrador CMS