Sikret seg logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS overtar Parker Hannifins logistikksenter i Ålesund.

Publisert

Otto Olsen AS, leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, overtar Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024, opplyser Otto Olsen AS i en pressemelding.

Otto Olsen AS

Otto Olsen kan tilby et av Norges største utvalg av tekniske produkter til industrien og handelen i Norge.

Bedriften holder til på Skedsmokorset utenfor Oslo og sysselsetter 120 ansatte. I 2023 genererte Otto Olsen en omsetning på over 560 millioner NOK. 

Otto Olsen ble etablert i 1886 i Kristiania og har en lang historie som leverandør av plast- og gummiprodukter. 

I dag representerer bedriften flere av verdens ledende produsenter og består av tre avdelinger som leverer produkter innen gummi & plast, transmisjoner og væskehåndtering.

Etter oppkjøpet av GS-Hydro Norge i 2018 inkluderer sortimentet også hydraulikk produkter som bl.a. slanger, fittings, sømløse hydraulikkrør samt F37 flenssystem og Racor filter fra Parker Hannifin.

– Vi ønsker Parker Hannifin sin avdeling i Ålesund velkommen til Otto Olsen-familien, sier Kjetil Høgbakken, daglig leder hos Otto Olsen AS. 

– Dette er et viktig skritt for oss i å utvide vår virksomhet og styrke vår posisjon som en ledende aktør i bransjen. Vi er overbevist om at denne overtagelsen vil bringe stor verdi til våre kunder og partnere og vi ser frem til en felles fremtid med vekst og innovasjon, sier Høgbakken videre.

Parker Hannifin har etablert en solid posisjon i Ålesund og overtakelsen vil gjøre det mulig for Otto Olsen, Parker-sertifisert distributør siden 2019, å integrere flere av Parkers produkter og tjenester i det allerede omfattende tilbudet.

Henrik Albrektson (til venstre) i Parker Hanfinn og Kjetil Høgbakken i Otto Olsen er godt fornøyd med det nye oppsettet i Ålesund.

Med denne overtakelsen vil kunder i Ålesund og omegn dra nytte av en utvidet portefølje av produkter og tjenester, kombinert med Otto Olsen AS' kundeservice og tekniske ekspertise. I de kommende ukene vil Otto Olsen og Parker Hannifin kontakte alle berørte kunder for å informere om hvert trinn i overgangen.

– Gjennom vår partner Otto Olsen ser vi frem til en fortsatt fremgangsrik tilstedeværelse i Ålesund for å tilby sterk lokal service til kunder i regionen med Parkers produkter, sier Henrik Albrektson, Sales General Manager i Parker Hannifin AB.

I 2019 overtok Otto Olsen Parkers servicesenter i Kristiansand. Dette samarbeidet har vært en stor suksess som har ført til svært fornøyde kunder i regionen.

Powered by Labrador CMS