Posten ruster seg for fremtidens netthandel og planlegger å bygge ny terminal på denne tomten i Lillesand kommune.

Ruster seg for netthandel

Posten ruster seg for fremtidens netthandel og bygger ny terminal utenfor Kristiansand.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi vil bygge i Lillesand kommune tre kilometer nord for dagens terminal i Buråsen – rett ved E18. Der har vi kjøpt en tomt på 67 mål. Terminalen blir på 8000 kvadratmeter, og vil møte fremtidens krav til miljø og elektriske kjøretøy. Posten skal være utslippsfri i alle våre bygninger og kjøretøy innen 2025, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Den nye terminalen skal stå klar for drift høsten 2021.

Økt press

Posten har hatt stor økning i antallet pakker de siste årene, noe som har gjort at dagens terminal i Kristiansand er blitt for liten.

I dette området er det spesielt mange netthandelsvirksomheter. Daglig går 15.000 pakker inn og ut av terminalen i Sørlandsparken. I tillegg sendes mange pakker fra Agder til Oslo eller Stokke på grunn av kapasitetsproblemer.

Solid kapasitet

Terminalen vil få en ny og moderne sorteringsmaskin som vil gi raskt og effektiv drift, til glede for Postens kunder. I tillegg til pakker vil terminalen også håndtere gods. I dag produseres ca. 350 tonn stykk- og partigods på terminalen.

- Rundt 130 medarbeidere er knyttet til dagens terminal. De kan se fram til bedre arbeidsforhold både med hensyn til helse, miljø og sikkerhet, sier konsernsjefen.

Powered by Labrador CMS