Hareide roste forgjengeren

- Du kan gå ut av dette kontoret med hodet høyt hevet, sa den nye samferdselsministeren Knut Arild Hareide (KrF) til sin forgjenger Jon Georg Dale (Frp).

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag litt etter klokken 14, var det klart for lederskifte i Samferdselsdepartementet. Jon Georg Dale takket for seg etter halvannet år i sjefsstolen, og ga nøklene videre til Knut Arild Hareide.

– I Samferdselsdepartementet har vi fått til mye, som jeg tror vi vil være stolte av i mange år. Det ene rådet jeg vil gi Hareide er å ikke reversere utviklingen i samferdselssektoren. Jeg håper den nye regjeringen vil fortsette den linjen vi har ført og holder fingrene unna de irreversible grepene vi har fått til, sa Dale.

Knut Arild Hareide er utdannet siviløkonom fra NHH og har grunnfag i sosiologi fra Universitetet i Bergen. Han ledet i perioden 2009-2013 Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, og satt som miljøvernminister et drøyt år fra 2004 til 2005.  

Under nøkkeloverrekkelsen tok han seg tid til å skryte av sin forgjenger.

– Det er grunn til å være imponert over mange av de politiske resultatene dere har fått til. Du kan gå ut av dette kontoret med hodet høyt hevet, sa Hareide til Dale.

Powered by Labrador CMS