Sterk, norsk Dachser-vekst

Logistikkselskapet Dachser hadde en vekst på nesten 20 prosent i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Dachsers vekst i Norge viser en vekst i omsetning fra 96 millioner kroner i 2012 til 115,6 millioner i 2013, en vekst på nærmere 20 prosent, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Den positive utviklingen skyldes flere viktige faktorer. Jeg vil særlig trekke fram stryken i vårt logistikknettverk. Vi har et godt tjenestetilbud tilgjengelig for våre kunder over hele Europa. Lokalt har vi styrket oss kraftig de tre siste årene og vår satsing på kvalitet og kompetanse har gitt gode resultater, slik at vi vokser og tar nye markedsandeler, sier General Manager, Hans-Thomas Andersen.

- En annen viktig medvirkende årsak til vår positive utvikling er flytting til vår nye terminal på Vinterbro i Frogn kommune. Her har vi fått god kontroll på utviklingen, doblet terminalens kapasitet og gjennom året optimalisert driften. Det er også viktig å understreke at i denne prosessen har vi snudd underskudd til overskudd, sier General Manager, Hans-Thomas Andersen. 

Antall ansatte øker også for femte år på rad, både i Norge og resten av Norden. Ansvarlig for Dachser Nordic, Managing Director Finn Skovbo Pedersen gleder seg:

- Utviklingen i Norge er meget gledelig og bygger på felles innsats, der alle ansatte bidrar daglig på en dedikert og positiv måte under utfordrende markedsforhold. Hos Dachser har vi en strek bedriftskultur fordi vi er familieeide. For ledelsen gir det oss mulighet til å tenke og investere mer langsiktig enn det som ofte er tilfellet for en børsnotert virksomhet.

Internasjonalisering skaper vekst
Samlet sett har Dachser-konsernet, med hovedkontor i tyske Kempten, en rekordhøy samlet omsetning og medarbeiderantall i 2013.

De viktigste nøkkeltallene for Dachser-konsernet i 2013:

  • 13,2 % økning i bruttoomsetning til 4,99 mlliarder euro
  • 24.900 ansatte, 3.250 flere enn i fjor
  • 471 fasiliteter i 42 land.
  • 69,6 mio. forsendelser (en økning på 37,5 %).
  • 119 mio. euro investeret i materielle anleggsaktiviteter.