Samarbeid om selvkjørende biler

Volkswagen og navigasjonsselskapet TomTom har innledet samarbeid om ny teknologi for selvkjørende biler.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å komme frem til rimeligere og sikrere løsninger for slike kjøretøy, melder tidsskriftet og nettstedet Computerworld.

. Sentralt står et felles filformat for alle slags navigasjonsenheter. Dagens navigasjonssystemer er ikke tilstrekkelig for å håndtere de store mengder informasjon som vil være nødvendig når selvkjørende biler kommer opp i et visst antall.

Selvkjørende biler vil ha behov for store mengder data i sanntid, om geografisk plassering, trafikken, mulighetene for filskifte, trafikklys og mye annet for å kunne manøvrere seg sikkert i et komplekst trafikkbilde.

TomTom og VW arbeider med et konsept basert på Navigation Data Standard (NDS). Dette er en ny standard for kartdata hvor målet er å sørge for at alle navigasjonsenheter bruker ett og samme filformat. Ved hjelp av NDS kan det etter alt å dømme utvikles skalerbare og kostnadseffektive systemer for bilautomatikk uten altfor mye kostbar maskinvare.

Elementer av teknologi for selvkjørende kan komme på markedet allerede i løpet av 2016. Blant annet i Storbritannia regner man med å ha på plass et nødvendig lovverk for selvkjørende biler i løpet av 2015.