Transportselskap dobler størrelsen

Får nær 400 ansatte og en beregnet omsetning på ca. 450 millioner svenske kroner i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Et av Sveriges større privateide transportkonsern, EB Gruppen AB med sete i Oskarshamn, kjøper gjennom EB Road Cargo AB samtlige aksjer i Road Cargo Sweden AB skriver Trailer.se.

Dermed mer enn fordobles EB Gruppens omsetning. Eierforandringen skjedde 1. januar 2016.

De tidligere eierne av Road Cargo Sweden AB, Road Cargo Holding, kommer som en del av avtalen til å få 25 prosent av aksjene i EB Road Cargo AB. Road Cargo Holding AB er et heleid datterselskap av Swedish Match-konsernet.

Grunnlagt i 1952

EB Gruppen er en familiebedrift som eies av brødrene Lars-Gunnar og Per-Erik Nilsson. Foruten transportvirksomhet, holder gruppen på med eiendomforvaltning og har eget verksted.

Selskapet ble grunnlagt i 1952 av Gunnar Nilsson. Datterselskapet EB Logistik AB samarbeider hovedsakelig med DHL Freight om transportoppdrag. Hovedkontoret er i Oskarshamn. Selskapet er også etablert i Kalmar, Vimmerby, Värnamo, Växjö og Stockholm.

I 2014 hadde selskapet 209 ansatte og en omsetning på 235 millioner svenske kroner.

Green Cargo-selskap

Road Cargo Sweden ble grunnlagt 1. desember 2010 i forbindelse med at Green Cargo solgte sin veitransport-divisjon. Det første året het selskapet Green Cargo Åkeri AB. Virksomheten i selskapet har likevel gamle aner; i 1937 ble Svenska Lastbils AB (SLAB) etablert. Dette endret senere navn til Svelast AB.

Fra desember 2015 eides selskapet i sin helhet av Swedish Match-konsernet. De 182 ansatte omsatte for 248 millioner svenske kroner i 2014.

Skal ikke slås sammen

Både EB Logistik og Road Cargo Sweden skal drives videre som datterselskap av EB Road Cargo AB, der Lars-Gunnar Nilsson blir adm. direktør.

Niklas Reinholdt fortsetter som adm. direktør i Road Cargo Sweden og Jörgen Persson tiltrer som ny adm. direktør i EB Logistik. Selskapene skal samarbeide og målsettingen er å kunne dra nytte av den samlede infrastrukturen i de to selskapene.

Omsetningen i EB Gruppen beregnes å bli på ca. 450 millioner svenske kroner i 2016.

Les flere nyheter fra svensk transportbransje på Trailer.se.