Spredeaggregat som klemaggregat

Den danske aggregatprodusenten e-l-m viste det nye spredeaggregatet iFEXS som er forsterket med to ekstra sylindere (én oppe og én nede), slik at det fungerer godt også som klemaggregat.

Det finnes mengder av klemaggregater på markedet, men det er nå engang slik at mange truckførere benytter standard spredeaggregater som klemaggregater for å spare tid. Ofte er ikke disse konstruert for klemoppgaver, og dette sliter voldsomt på utstyret.

iFEXS har en kapasitet på 1000 kg, og vil være tilgjengelig for norske kunder i disse dager. Dette forteller Per Thomsen i e-l-m, selskapets ansvarlige for det norske markedet.

Økt fleksibilitet

Han sier truckføreren får en helt annen fleksibilitet med et aggregat som egner seg, og er bygget for, flere oppgaver. I tillegg sitter gaflene ”tight” i sylindrene slik at bråk og risting i metall reduseres betydelig. Dette er viktig med tanke på de stadig økende HMS-kravene.

Den danske produsenten viste også frem et aggregat med sideforskyving, godt egnet for å laste inn og ut av containere. Aggregatet iFOSS gir trucken god klaring til containerveggen, og reduserer faren for skader på truck og container.

Som en tredje godbit viste selskapet frem et aggregat med ekstra tynne gafler Dette er spesielt utviklet for IKEA som har kuttet vanlige paller, og flyttet varene over på et system med 40 mm høye klosser. Derfor hadde det verdensomspennende IKEA-imperiet behov for en annen type gafler.

- Det har vært mye interesse fra andre kunder også for dette aggregatet, sier Thomsen som rekker å melde om en liten nyhet til før vi forlater selskapets stand på CeMAT.

Et samarbeid med tyske KAUP medfører at selskapene representerer hverandres produkter gjennom eksisterende forhandlernettverk i Europa. KAUP satser på produkter som doble aggregater, sideskiftsystemer, klemaggregater, flerpallutstyr og rotatorer, for å nevne noe.