Skal forsyne halve Norges helsevesen

OneMed har engasjert DB Schenker til å distribuere helsemateriell til alle sykehusene i Helse Sør-Øst.

Publisert Sist oppdatert

I februar vant OneMed anbudskonkurransen om oppføring og drift i ti år av Helse Sør-Øst (HSØ) sitt forsyningssenter for medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell. Nå har OneMed inngått avtale med DB Schenker om distribusjonen til alle Helse Sør-Østs 17 sykehus.

- Det er meget strenge krav til både temperatur, miljø og til tidsaspektet, dette går jo på å håndtere legemidler. DB Schenker med sin tyngde i markedet gjør oss trygge på at vi sammen vil gi sykehusene i Helse Sør-Øst en optimal leveringsservice, samtidig som vi vil dekke kravene til deres fremtidige logistikkbehov, sier daglig leder av OneMed Services, Knut Pettersson til MTlogistikk.no.

55 prosent av helsevesenet

OneMed Services skal forsyne 17 sykehus, noe som omfatter rundt 55 prosent av det norske helsevesenet. For å få mest mulig effektiv drift, bygger OneMed nå et eget forsyningssenter på Berger nord for Oslo. Senteret skal være i drift 1. januar 2018, da også avtalen med Schenker begynner.

Forsyningssenteret vil bestå av lager og kontorer med en grunnflate på 8000 m2 og skreddersys for fremtidige krav til levering av helsemateriell. OneMed skal fra senteret forestå innkjøp, lagring og distribusjon av medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell til Helse Sør-Øst.

Utvikler nye løsninger

Schenker og OneMed er godt i gang med å planlegge nøyaktig hvordan distribusjonen skal foregå.

- Avtalen er langsiktig og vil bety utvikling av løsninger i takt med behovene. DB Schenker har laget omfattende ruteplaner i samarbeid med OneMed. Vi har laget et smart logistikksystem for OneMed der vi kombinerer direkte leveringer og stykkgods i rute. Hver mottaker vil i henhold til transportplanen kunne se når sine sendinger skal komme, sier direktør Salg & Marked og kundeløsninger i DB Schenker, Bjørn Tore Elstad.

Med denne avtalen vil DB Schenker styrke sin posisjon innenfor Health Care-segmentet, legger Elstad til.

OneMed-konsernet er en ledende distributør av medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell i Europa, og har hovedkontor i Sverige. Konsernet har virksomheter i 12 europeiske land og omsetter for over fire milliarder kroner årlig.

Skanska begynner å bygge OneMeds forsyningssenter på Berger i sommer. Anlegget har en grunnflate på 8000 kvadratmeter med mulighet for utvidelse til 12.000 kvadratmeter.