Ted Söderholm blir ny vd i Green Cargo AB fra årsskiftet.
Ted Söderholm blir ny vd i Green Cargo AB fra årsskiftet.

Ny sjef i Green Cargo

Ted Söderholm tiltrer som ny vd for Green Cargo AB ved årsskiftet.

Publisert

Han kommer fra stillingen som vd i DHL Express Sweden.

- Det er med glede vi har lykkes med å rekruttere Söderholm til Green Cargo. Hans brede ledererfaring innen transport- og logistikkbransjen vil være en stor styrke for oss, sier Green Cargos styreleder, Jan Sundling.

Ifølge Sundlin blir Söderholms viktigste oppgaver sammen med ledelsen og øvrige medarbeidere å fokusere på god lønnsomhet gjennom punktlighet, kvalitet og effektivitet.

Solid skinne-aktør

Green Cargo er en viktig del av det skandinaviske næringslivet. Den svenske transportørens godstog frakter råvarer og annet gods døgnet rundt til industrier i ulike deler av Skandinavia og Kontinentet.

– Jeg ser fram til å utvikle virksomheten sammen med selskapets øvrige team, sier Green Cargos nye VD, Ted Söderholm.

Han har siden 2006 hatt flere ledende roller innen DHL-konsernet, de siste åtte årene som vd i DHL Express Sweden. Söderholm har også arbeidet i Accenture.

Konsernet

Green Cargo kjører 400 godstog i døgnet i Sverige og erstatter 10.000 lastebiltransporter på veinett. Jernbaneaktørens nettverk omfatter godstransport til 270 plasser i Sverige og Norge, og med samarbeidspartnere i hele Europa.

Green Cargo eies av den svenske staten. Konsernet har 1900 ansatte og en årlig omsetning på 4,3 milliarder svenske kroner.