Ny toppsjef i Fjord Line

Rickard Ternblom tar over etter Ingvald Fardal som har ledet rederiet siden 2007.

Publisert Sist oppdatert

 

Rickard Ternblom (41) fra Göteborg blir ny toppsjef i Fjord Line fra nyttår. Da trer Ingvald Fardal til side. Ternblom har bred bakgrunn fra cruisefergebransjen, og har siden i vår vært direktør for Fjord Lines linje mellom Langesund og Hirtshals.

Før han begynte i Fjord Line jobbet han 18 år i ulike roller i Stena-konsernet både i Sverige, Norge og Sørøst-Asia, og var blant annet linjedirektør for linjen Oslo – Fredrikshavn. Han er utdannet økonom og har også jobbet fire år til sjøs på tre av Stena Lines skip.

- Denne erfaringen gir meg sammen med min lange praksis fra ledelse og administrasjon i bransjen et godt fundament for å kunne bidra til at vi får et lønnsomt volum med passasjerer og gods på Fjord Lines fire linjer mellom Norge og EU, sier Ternblom i en pressemelding fra Fjord Lines.

- Rette egenskaper

- Styret i Fjord Line mener at vi i Rickard Ternblom har funnet en person som har de rette egenskaper og ferdigheter for å lede rederiet inn i en ny og viktig fase med hovedfokus på konsolidering og effektiv drift, sier styreleder Peter Frølich.

- Med Ingvald Fardal som leder har organisasjonen lagt ned en stor innsats med planlegging, bygging og innfasing av markedets to mest moderne og miljøvennlige cruiseferger og med etablering av nye linjer. Vi er svært fornøyd med den jobben Fardal har gjort og har forståelse for at han nå ønsker å trappe ned sin lange yrkesaktive karriere, understreker Frølich.

Fra minst til nest størst

- Siden jeg tiltrådte som administrerende direktør har Fjord Line gått fra å være det minste cruisefergerederiet i Norge til å bli nest størst. Rederiet har hatt en betydelig vekst, og med de grepene som er tatt for å sikre langsiktig finansiering av virksomheten og styrke vår konkurransekraft vil Rickard Ternblom ha et godt grunnlag for å lede Fjord Line inn i en ny og spennende fase, sier Ingvald Fardal.

- Det er en tid for alt. Etter at jeg i vår rundet 60 år har jeg følt behov for å kunne gå løs på andre utfordringer og ha litt mer fritid enn det som har vært mulig de siste årene. Men jeg akter ikke å legge inn årene. Frem til jeg blir pensjonist skal jeg bruke tiden på styreverv og jobbe med andre spennende oppgaver som konsulent, sier den avtroppende Fjord Line-sjefen. 

Blodrøde tall

Fjord Line ble startet i Bergen i 1993, og er nå hovedsakelig eid av brødrene Frode og Ole Teigen i Egersund.

I fjor tapte selskapet 130 millioner kroner, og ifølge Finansavisen blir det store tap for rederiet også i 2014.