Leder for Godsalliansen, Johnny Hansen, mener regjeringens forslag til Revidert budsjett er en ubenyttet mulighet for økt satsing på infrastruktur. Foto: Norsk Sjømannsforbund
Leder for Godsalliansen, Johnny Hansen, mener regjeringens forslag til Revidert budsjett er en ubenyttet mulighet for økt satsing på infrastruktur. Foto: Norsk Sjømannsforbund

- Regjeringen grep ikke muligheten

- Vi er skuffet over at regjeringen ikke i større grad griper muligheten til å satse tungt på infrastruktur nå som entreprenørene trenger oppdrag, sier leder i Godsalliansen, Johnny Hansen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godsalliansen er en sammenslutning av en rekke transportaktører som jobber for at mer godstransport overføres fra veg til sjø og bane. Gruppen er skuffet over at regjeringen ikke satser tyngre på oppgradering av infrastruktur som kan bidra til godsoverføring i revidert budsjett. 

- Jernbanen har mange flaskehalser som hindrer fremkommelighet for lange og tunge godstog, og havnene har investeringsprosjekter som står i kø i ordningen «effektive og miljøvennlige havner». Vi er skuffet over at regjeringen ikke i større grad griper muligheten til å satse tungt på infrastruktur nå som entreprenørene trenger oppdrag, sier eder i Godsalliansen og forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund Johnny Hansen.  

Han mener også at havnene er glemt i regjeringens krisepakker. Flere havner opplever et bortfall av omtrent hele inntektsgrunnlaget og en stadig mer krevende økonomisk situasjon.  

- Havnene er samfunnskritisk infrastruktur. Når regjeringen på alle områder har fokusert på å holde hjulene i gang, er det vanskelig å forstå hvorfor havnene i denne midlertidige krisen blir hensatt til et økonomisk uføre som kan lede til kansellering av investeringer og i verste fall oppsigelser, Hansen, som likevel finner noen lyspunkter i regjeringens reviderte budsjett. 

- Det er positivt med en økt satsing på godsoverføring. Vi gleder oss til å se hvilke prosjekter som realiseres. Også forventer vi at ekstra midler denne gangen sikrer arbeidsplasser for norske sjøfolk, sier han.

Disse er med i Godsalliansen:
Vy, CargoNet, Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund, Kystrederiene, Maritimt Forum, Norske Havner, Sjømat Norge, Miljøstiftelsen Zero, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund, Det Norske Maskinistforbund, Norges Lasteboleier-Forbund og Yrkestrafikkforbundet.

Powered by Labrador CMS