Komplett.no sitt hovedanlegg på Østre Kullerud i Sandefjord.
Komplett.no sitt hovedanlegg på Østre Kullerud i Sandefjord.

Komplett og NetOnNet blir ett

Norsk og svensk netthandelsaktører slår seg sammen.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om NetOnNet

 • Etablert i 1999
 • Hovedkontor og hovedlager i Borås
 • Eier 26 lagerutsalg utenfor bysentre i Sverige og 3 i Norge.
 • Åpnet i Norge i 2006
 • Omsetning 2021: 7,5 milliarder kroner (ikke revidert), hvorav omkring 88 prosent i Sverige og de resterende 12 prosent i Norge. Mer enn 50 prosent av omsetningen fra medlemmer av kundeklubben
 • Nær 1000 medarbeidere.
 • Eies av Siba Invest AB

Fakta om Komplett

 • Etablert i 1996
 • Hovedkontor i Sandefjord, hovedlager i Sandefjord og Stockholm
 • Omsetning 2021: 11,0 milliarder kroner (ikke revidert) hvorav 65 prosent i Norge, 32 prosent i Sverige og 3 prosent i Danmark.
 • Inkluderer Webhallen med 18 butikker i de største byene i Sverige, men med størst konsentrasjon i Stockholm-området. Webhallen har en sterk posisjon i gamingmarkedet.
 • Omkring 650 medarbeidere inkl. Webhallen
 • Notert på Oslo Børs’ hovedliste

Komplett og eieren av svenske NetOnNet har inngått avtale om å slå sammen selskapene som dermed blir en av Nordens ledende ehandelsaktører for forbrukerelektronikk. Dagens merkenavn NetOnNet, Komplett og Webhallen videreføres.

- Komplett og NetOnNet er en god match. Sammen får vi enda flere kunder. Da får vi også muligheter til å gjøre enda bedre innkjøp på populære produkter, slik at vi kan fortsette å tilby gode, konkurransedyktige priser. Begge selskapene har fornøyde kunder. Det er det vi lever av og for – og det skal vi fortsette med, sier Lars Olav Olaussen, administrerende direktør i Komplett i en pressemelding.

Komplett og NetOnNet er godt kjent i markedet. Selskapene opplever stor pågang av både dedikerte teknologientusiaster og den jevne forbruker som vil handle på på nett. Begge selskapene har innholdsrike nettbutikker i kombinasjon med fysiske butikker og hentesteder.

Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun inntar rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group.
Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun inntar rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group.

Sterkest på hjemmebane

- Begge selskapene har vokst kraftig de siste årene ettersom stadig flere velger netthandel fremfor fysiske besøk. Vi er begge digitale aktører som har lykkes godt i markedet. Stadig flere kunder handler hos oss. Timingen er god for å kombinere våre styrker for fremtiden, sier Susanne Holmström, administrerende direktør i NetOnNet.

Både NetOnNet og Komplett har virksomhet i både Norge og Sverige, men begge har flest kunder i sitt respektive hjemmemarked, og det er lite overlapp i markedsprofil og typen kunder de retter seg mot.

Ved å slå seg sammen ønsker selskapene å skape bedre handleopplevelser og nå enda flere elektronikkinteresserte kundegrupper. Med dobbel størrelse venter Komplett og NetOnNet å oppnå en sterkere innkjøpsposisjon. Det vil sikre konkurransedyktige priser.

Slik blir det nye konsernet

NetOnNet blir en del av Komplett-konsernet. De to selskapene hadde i 2021 en samlet årsomsetning på 18,5 milliarder kroner og et driftsresultat (EBIT, justert) på 674 millioner kroner. Selskapenes samlede markedsandel vil være cirka 10 prosent i Norden.

NetOnNet blir en egen forretningsenhet i Komplett-konsernet. Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun inntar rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group. Både konsernets hovedkontor og de tre forretningsenhetene NetOnNet, Komplett og Webhallen beholder sine nåværende hovedkontorlokasjoner.

Gjennomføring av avtalen er betinget av godkjenninger fra generalforsamlingen i Komplett og konkurransemyndighetene i Norge og Sverige, samt oppfyllelse eller fravikelse av visse andre betingelser i avtalen.

Morselskapet Komplett ASA vil fortsatt være notert på Oslo Børs.

Powered by Labrador CMS