Komplett.no sitt hovedanlegg på Østre Kullerud i Sandefjord.

Komplett og NetOnNet blir ett

Norsk og svensk netthandelsaktører slår seg sammen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta om NetOnNet

 • Etablert i 1999
 • Hovedkontor og hovedlager i Borås
 • Eier 26 lagerutsalg utenfor bysentre i Sverige og 3 i Norge.
 • Åpnet i Norge i 2006
 • Omsetning 2021: 7,5 milliarder kroner (ikke revidert), hvorav omkring 88 prosent i Sverige og de resterende 12 prosent i Norge. Mer enn 50 prosent av omsetningen fra medlemmer av kundeklubben
 • Nær 1000 medarbeidere.
 • Eies av Siba Invest AB

Fakta om Komplett

 • Etablert i 1996
 • Hovedkontor i Sandefjord, hovedlager i Sandefjord og Stockholm
 • Omsetning 2021: 11,0 milliarder kroner (ikke revidert) hvorav 65 prosent i Norge, 32 prosent i Sverige og 3 prosent i Danmark.
 • Inkluderer Webhallen med 18 butikker i de største byene i Sverige, men med størst konsentrasjon i Stockholm-området. Webhallen har en sterk posisjon i gamingmarkedet.
 • Omkring 650 medarbeidere inkl. Webhallen
 • Notert på Oslo Børs’ hovedliste

Komplett og eieren av svenske NetOnNet har inngått avtale om å slå sammen selskapene som dermed blir en av Nordens ledende ehandelsaktører for forbrukerelektronikk. Dagens merkenavn NetOnNet, Komplett og Webhallen videreføres.

- Komplett og NetOnNet er en god match. Sammen får vi enda flere kunder. Da får vi også muligheter til å gjøre enda bedre innkjøp på populære produkter, slik at vi kan fortsette å tilby gode, konkurransedyktige priser. Begge selskapene har fornøyde kunder. Det er det vi lever av og for – og det skal vi fortsette med, sier Lars Olav Olaussen, administrerende direktør i Komplett i en pressemelding.

Komplett og NetOnNet er godt kjent i markedet. Selskapene opplever stor pågang av både dedikerte teknologientusiaster og den jevne forbruker som vil handle på på nett. Begge selskapene har innholdsrike nettbutikker i kombinasjon med fysiske butikker og hentesteder.

Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun inntar rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group.

Sterkest på hjemmebane

- Begge selskapene har vokst kraftig de siste årene ettersom stadig flere velger netthandel fremfor fysiske besøk. Vi er begge digitale aktører som har lykkes godt i markedet. Stadig flere kunder handler hos oss. Timingen er god for å kombinere våre styrker for fremtiden, sier Susanne Holmström, administrerende direktør i NetOnNet.

Både NetOnNet og Komplett har virksomhet i både Norge og Sverige, men begge har flest kunder i sitt respektive hjemmemarked, og det er lite overlapp i markedsprofil og typen kunder de retter seg mot.

Ved å slå seg sammen ønsker selskapene å skape bedre handleopplevelser og nå enda flere elektronikkinteresserte kundegrupper. Med dobbel størrelse venter Komplett og NetOnNet å oppnå en sterkere innkjøpsposisjon. Det vil sikre konkurransedyktige priser.

Slik blir det nye konsernet

NetOnNet blir en del av Komplett-konsernet. De to selskapene hadde i 2021 en samlet årsomsetning på 18,5 milliarder kroner og et driftsresultat (EBIT, justert) på 674 millioner kroner. Selskapenes samlede markedsandel vil være cirka 10 prosent i Norden.

NetOnNet blir en egen forretningsenhet i Komplett-konsernet. Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun inntar rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group. Både konsernets hovedkontor og de tre forretningsenhetene NetOnNet, Komplett og Webhallen beholder sine nåværende hovedkontorlokasjoner.

Gjennomføring av avtalen er betinget av godkjenninger fra generalforsamlingen i Komplett og konkurransemyndighetene i Norge og Sverige, samt oppfyllelse eller fravikelse av visse andre betingelser i avtalen.

Morselskapet Komplett ASA vil fortsatt være notert på Oslo Børs.

Powered by Labrador CMS