Bodafoss er i dag sammen med Dettifoss de to største skipene i Eimskips flåte, med en kapasitet på 1457 TEU. De nye skipene blir betraktelig større.

Bestiller sine største skip

Islandske Eimskip, som nylig overtok Nor Lines, har bestilt nye containerskip med isklasse.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det islandske rederiet har lagt inn en ordre på tre containerskip fra Guangzhou Huangpu Wenchong- verftet i Kina, med opsjon på ytterligere tre skip.

De tre skipene vil ha en kapasitet på 2150 20-fots containere (TEU) og ha såkalt «isklasse». Skipene vil bli de største i Eimskips flåte, som fra før av har containerskip opp til 1457 TEU.

Prisen per skip ligger ifølge Maritime Herald på rundt 30 millioner dollar.

Skipene vil bli levert mot slutten av 2018 og begynnelsen av 2019, og de resterende tre vil leveres i løpet av 2019 om opsjonen benyttes.  

Bestillingen er det siste tegnet på offensiv investeringsvilje hos islendingene. I november kjøpte Eimskip Nor Lines, med unntak av Baltic Line, og i oktober sikret selskapet seg 90 prosents eierandel i det nederlandske logistikkselskapet Extraco Internationale Expeditie BV som er spesialister på frakt av kjølevarer. Denne uken ble det også kjent at Eimskip kjøper belgiske Mareco - en annen reefer-spesialist. 

Eimskip har en rekke ruter som knytter Sentral-Europa sammen med hjemlandet, Norge Baltikum og Canada.

Powered by Labrador CMS