Både Color Fantasy og Color Magic skal være i normal drift igjen på ruten mellom Oslo og Kiel i løpet av februar.

Color Line gjenopptar drift på to ruter

Takket være lettelsene i det nasjonale tiltaksnivået, gjenopptar Color Line driften på rutene mellom Oslo og Kiel og Sandefjord og Strømstad.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beslutningen innebærer at alle fire skip som er tatt ut av drift vil gjenoppta sine seilinger, og at rederiets om lag 950 permitterte medarbeiderne gradvis kommer tilbake i arbeid, opplyser Color Line i pressemelding.

– Vi er svært glade for lettelsene som regjeringen nå gjør med hensyn til de inngripende tiltakene som ble innført i desember. Spesielt de norske innreiserestriksjonene har i praksis medført en nedstengning av store deler av vår virksomhet, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

På ruten Oslo-Kiel settes M/S Color Magic i drift fra og med 12. februar og M/S Color Fantasy fra og med 25. februar. På ruten Sandefjord-Strømstad settes M/S Color Hybrid i drift fra og med 9. februar og M/S Color Viking planlegges å bli satt i drift fra og med 28. februar.

– Color Line har stått i pandemiens frontlinje i snart to år, og hele reiselivet har blitt rammet av at vi ikke har kunnet drifte våre daglige, helårlige passasjerruter mellom Norge, Sverige og Tyskland. Flere av våre medarbeidere har nå opplevd å bli permittert for tredje gang på grunn av tiltaksnivået, og det er derfor spesielt gledelig å kunne ønske våre kollegaer velkommen tilbake, sier Kleivdal.

I dag seiler Color Lines M/S Superspeed 1 og M/S Superspeed 2 som normalt mellom Kristiansand og Larvik og Hirtshals. Begge skipene har opplevd sterk etterspørsel innenfor den samfunnskritiske godstransporten, og opplever nå også en markant vekst blant danske vinterturister.

På ruten Oslo-Kiel seiler godstransportskipet M/S Color Carrier med økt frekvens for å ivareta Color Lines logistikk-kunder, og Color Lines godskapasitet på denne ruten vil øke betydelig når M/S Color Fantasy og M/S Color Magic settes i drift. Samtidig opplever Color Line sterk pågang av tyske sommerturister, og forventer at ytterligere lettelser i Norge og i destinasjonslandene vil bidra til økende etterspørselsvekst også blant norske reisende.

I et normalår frakter Color Line nærmere fire millioner passasjer og 200,000 fraktenheter mellom Norge og Danmark, Sverige og Tyskland, fordelt på fire helårlige ruter og syv skip. Bookingtakten for 2022 ligger allerede på linje med eller over samme tid i 2019.

Powered by Labrador CMS