Det nye lageret til Lettbutikk skal stå klart i mai 2022.
Det nye lageret til Lettbutikk skal stå klart i mai 2022.

Bygger 17.000 m² nettlager i Enebakk

Bulk skal bygge stort netthandelslager for 3PL-aktøren Lettbutikk.

Publisert Sist oppdatert
Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate og styreleder i Lettbutikk, Tom Hauge.
Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate og styreleder i Lettbutikk, Tom Hauge.

Lettbutikk har spesialisert seg på lagerdrift og kundeservice for nettbutikker, og har opplevd solid vekst den siste tiden. Fra før har selskapet over 10.000 m² lagerareal fordelt mellom Årnes og Alnabru i Oslo.

I mai neste år skal Lettbutikks nye storstue stå klar i Bulk Park Enebakk, 20 minutter fra Ryenkrysset.

– Det føles helt riktig for Lettbutikk å gå inn et nytt bærekraftig og topp moderne logistikkbygg for 3-PL og lastmile distribusjon, sier styreleder i Lettbutikk, Tom Hauge.

Skal doble seg hvert år

Selskapet har i dag i overkant av 30 ansatte, og omsatte i fjor for 35 millioner kroner. I år har man siktet seg inn på 70 millioner i omsetningen, men har absolutt null planer om å stoppe der.

– Planen er å ekspandere internasjonalt. Neste tror vi på 150 millioner og over 300 millioner i 2023, men vi skal investere for å håndtere en omsetning på en halv milliard, sier Hauge.

– Med slik vekst i e-handel er det enkelt å forstå at vi må utvide vår virksomhet. For å få logistikken til å fungere best mulig, trengte vi sentrale lokaler nær Oslo, samt at selve bygget innehar de tekniske løsninger som effektiviserer og optimaliserer alle prosesser, sier han.

Ekspansjonen i Norge skal nå altså i stor grad skje i Bulk Park Enebakk.

– Vi er veldig glade for at Lettbutikk har valgt oss i Bulk. Lettbutikk har et tydelig søkelys på teknologi og bærekraft, to aspekter som er i tråd med vår egen ambisjon om å kunne tilby morgendagens logistikkanlegg til våre leietakere, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate.

Hjelper Lettbutikk ut i verden

Samarbeidet mellom Bulk Industrial Real Estate og Lettbutikk AS stopper ikke ved byggingen av 17.000 m² i Enebakk. Lettbutikk AS ønsker å utvide ytterligere, og ønsker seg kapasitet både i Sverige og Danmark.

– Vårt oppdrag i Bulk handler nå videre om å finne attraktive beliggenheter for Lettbutikk i Norden som skal bidra til Lettbutikk sin ekspansjon i årene som kommer. Vi skal tilrettelegge og fasilitere, gå foran og finne nye lokasjoner, avslutter Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate.

Bulk Park Enebakk er en av flere Bulk parker med lager og logistikkeiendommer. Selskapet har oppført over 30 bygg siden starten i 2006. Bulk Infrastructure og Mr Pukk AS eier sammen et stort tomteområde på cirka 500 mål i Enebakk der Bulk utvikler området og står for oppføringen av bygget.

– Bulks moduler og design har truffet svært godt innenfor 3-PL markedet, og sammen har vi funnet løsninger som gir en høy utnyttelsesgrad av bygget noe som er svært viktig for oss. Nå er vi klare til å vokse videre, og vi ser frem til et godt samarbeid med Bulk, sier Tom Hauge.

Powered by Labrador CMS