Posten og Bring med felles terminal

Posten Norge samlokaliserer virksomheten i Drammen i en felles terminal på Lierstranda.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 140 medarbeidere blir knyttet til terminalen, som driver med pakker, gods og lagertjenester, opplyser Posten i en pressemelding.

Posten og Brings drammensterminal er en av til sammen 18 terminaler i Norge hvor Posten-konsernet samler aktivitetene med utgangspunkt i logistikkvirksomhetens behov. Hensikten er å oppnå mer effektiv drift og større konkurransekraft, samtidig som det gir miljøgevinster.

– Bedre samhandling er nøkkelen for å videreutvikle Posten-konsernet. Vi investerer i felles terminaler for å gi et bedre tilbud til våre kunder og bedre arbeidsvilkår for våre medarbeidere. Anlegget her i Drammen gir grunnlag for vekst – en vekst som ikke minst kommer fra økt e-handel, sa konsernsjef Dag Mejdell da han åpnet Posten og Brings Drammensterminal 16. mars.

Bring har hatt virksomhet i lokalene på Lierstranda i 15 år. Nå er pakkevirksomheten fra Åssiden i Drammen flyttet inn, og det er investert i et nytt pakkesorteringsanlegg som har kapasitet til å møte volumøkning. I dag sorteres opp mot 15.000 pakker i døgnet.

Med den nye pakkemaskinen øker kapasiteten til 5.000 pakker i timen. Totalt har Posten Norge investert nærmere 50 millioner kroner i terminalen.