Toyota kjøper Vanderlande

Japanerne betaler ti milliarder kroner for den nederlandske logistikk- og automasjonsprodusenten. 

Publisert

Toyota Industries Corporation (TICO) har signert en avtale om å kjøpe Vanderlande av firmatets nåværenede eier, NPM Capital.

Vanderlande er store globalt innen verdiskapende logistikkprosesser for automasjon ved flyplasser og i pakkehåndteringsmarkedet, samt at de er en ledende leverandør til lagre.

Transaksjonen støtter opp om TICOs strategiske ambisjon om å øke sin tilstedeværelse og posisjon innen automatisert materialhåndtering. Den etterfølger den nylig annonserte utvidelsen i Nord-Amerika med oppkjøpet av Bastian Solutions LLC og er med å ytterligere underbygge TICO’s posisjon som ledende totalleverandør innen materialhåndteringsindustrien, skriver Toyota i en pressemelding.

- Vanderlande komplimenterer vårt nåværende produkt- og tjenestesortiment ved å tilby et komplett utvalg av automatiserte materialhåndteringsløsninger. Vi ser også en sterk strategisk match mellom våre omfattende salgs-og servicenettverk. Dette oppkjøpet skaper en enda større global dekning innen nesten alle markeder som har etterspørsel etter automasjon, sier Norio Wakabayashi, administrerende direktør i TICO og påtroppende styreleder i Vanderlande.

- Strategisk

Vanderlandes Administrerende Direktør Remo Brunschwiler tilføyer:

- Vanderlande er glad for å bli kjøpt opp av en så suksessfull og strategisk partner. Den økonomiske styrken bak TICO og dens globale tilstedeværelse vil hjelpe vårt selskap med å fortsette sin strategi om bærekraftig og lønnsom vekst.

Ifølge internasjonale næringslivsmedier betaler TICO rundt 1,2 milliarder euro for Vanderlande – eller rundt 10 milliarder kroner.

Finnes i 30 land

Grunnlagt i 1948 og med hovedkontor i Veghel, Nederland, har Vanderlande levert løsninger til mer enn 105 land med lokal tilstedeværelse i 30 av disse. Med innovative systemer, intelligent software og systemer for hele produktets livssyklus, har Vanderlande oppnådd signifikant vekst de siste årene og er velutrusted for fremtiden med nære og gode relasjoner med høyprofilerte kunder.

Oppkjøpet skal nå gjennomgå de rutinemessige godkjenninger for oppkjøp, og endelig ferdigstilling av transaksjonen er forventet å finne sted innenfor Q2 2017.