Amazon-toppsjef og grunnlegger Jeff Bezos.
Amazon-toppsjef og grunnlegger Jeff Bezos.

Amazon bekrefter at de etablerer seg i Sverige

- Vil få betydelige konsekvenser for norsk varehandel, sier BI-professor.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettgiganten Amazon bekrefter at selskapet har startet arbeidet med å lansere Amazon.se, en svensk versjon av nettbutikken.

– Amazon har i flere år vært tilgjengelig for svenske forbrukere og bedrifter via våre forskjellige europeiske sider. Men neste steg er å introdusere et fullstendig detaljhandelstilbud i Sverige. Det er dette vi planlegger å gjøre nå, opplyser selskapet i en pressemelding.

Foreløpig blir man videresendt til den tyske Amazon-siden om an går til amazon.se - noe man også gjør om man går inn på amazon.no.

– Det vil få betydelige konsekvenser for norsk varehandel. Amazon står for et enormt utvalg, rask levering og lave priser. På grunn av korona har nordmenn også blitt mer positive til å handle på nett, og pandemien har nok ført til en akselerasjon av den dreiningen i handelsvaner, sier professor Peder Inge Furseth ved Handelshøyskolen BI til dn.no.

Amazon vil også gi svenske selskaper mulighet til å selge varer via nettstedet til kunder i og utenfor Sverige.

Amazon har i år opplevd voldsom vekst under koronapandemien. I årets 2. kvartal rapporterte selskapet om en 40 prosent økning i omsetningen.

Powered by Labrador CMS