Mye tyder på at Amazon har planer om å oppføre et lager i Eskilstuna.
Mye tyder på at Amazon har planer om å oppføre et lager i Eskilstuna.

– Amazon bygger i Eskilstuna

Netthandelgiganten Amazons inntog i Skandinavia rykker nærmere.

Publisert

I april ble det kjent at Amazon hadde registrert en filial i Sverige, da breakit.se avslørte at dette var registrert hos Bolagsverket, som er svenskenes svar på Brønnøysundregistrene, i februar.

Beskrivelsen av virksomheten var oppgitt som: «Upphandling och distribution av produkter och tjänster via webbsidan amazon.se eller från annan webbsida innom Amazonkoncernen samt att bedriva kommersiell, eller finansiell verksamhet samt förvaltning och administration av sådan verksamhet.»

Kort fortalt: netthandel.

Lager i Eskilstuna

Nå skriver Eskilstuna-Kuriren at Amazon skal bygge lager i Eskilstuna logistikpark i Kjula, drøyt åtte mil vest for Stockholm. I logistikkparken finnes allerede Amazon web services, som tilbyr skytjenester.

Lokalavisens kilde til at Amazon skal bygge lager i Eskilstuna er en styreprotokoll fra det kommunale selskapet Eskilstuna logistik och etablering AB, der det står at en ny etablering skal skje i logistikkparken og at dette er et stort internasjonalt selskap. Dette skal offentliggjøres om noen uker, står det i protokollen.

Knyttes til Kuehne+Nagel

Det fremgår imidlertid ikke offisielt at det er snakk om Amazon, men ifølge Eskilstuna-Kurirens kilder er det nettopp den amerikanske giganten det er snakk om. Et selskap som imidlertid knyttes offisielt til byggeplanene er Kuehne+Nagel, som forventes å stå for lager- og logistikkdriften på vegne av Amazon.

– Kuehne+Nagel har allerede et samarbeid med Amazon, så om man legger sammen én pluss én, så handler det med sikkerhet om at det er Amazons e-handel som er på vei til Eskilstuna, sier en kilde.

Amazon ble grunnlagt Jeff Bezos i 1994, og er verdens nest største netthandelsaktør etter kinesiske Alibaba. Bezos regnes i dag som verdens rikeste mann, med en anslått formue på 138 milliarder dollar.

Powered by Labrador CMS