Det nye logistikksenteret ligger i Sørlandsparken - rett overfor gata fra Dyreparken.
Det nye logistikksenteret ligger i Sørlandsparken - rett overfor gata fra Dyreparken.

Åpnet nytt logistikksenter på Sørlandet

Postenkonsernets nye logistikksenter i Sørlandsparken kan håndtere over 5000 pakker i timen og blir navet for distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi åpner nå et moderne logistikksenter som gir oss større kapasitet og bidrar til mer effektiv distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet. Vi tar blant annet i bruk en pakkesorteringsmaskin som har potensial til å håndtere over 5000 pakker i timen. De siste årene har det vært en kraftig vekst i pakkevolumet vi har håndtert fra både enkeltpersoner og bedriftskunder i Agder og med vårt nye logistikksenter er vi rustet for ytterligere vekst, sier Tone Wille som er konsernsjef i Posten Norge.

Posten og Brings Logistikksenter Kristiansand inngår i Postens nasjonale terminalstruktur som totalt består av 18 logistikkterminaler.

Anlegget vil ha rundt 180 medarbeidere, og skal håndtere brev, pakker og gods for hele Agder. Anlegget har en daglig produksjon på rundt 20 000 pakker i døgnet. Den gir både sorteringsinformasjon i sanntid og håndterer avvik.

Posten-konsernet har bestilt 65 nye elektriske lastebiler, innen nyttår skal fire av de settes i drift på den nye logistikkterminalen. Logistikksenteret er miljøsertifisert i standard Very good i henhold til Breeam NOR. Anlegget benytter vannbåren varme og har eget solcellepanel på taket. De første resultatene viser at anlegget i perioder har vært selvforsynt med energi fra solcellepanelet.

Powered by Labrador CMS