KLARGJORT: Tomten til JVH Eiendom er ferdig avskoget og regulert til logistikk og industri. Bygging kan begynne i løpet av året.

Bygger store logistikkområder i Larvik

LARVIK: Det ferske eiendomsselskapet JVH Eiendom levert sitt første store logistikkbygg, like før jul, og kan tilby logistikktomt på nesten 100 mål bare et snaut kvarter fra Larvik Havn.

Publisert
FØRSTE LOGISTIKKBYGG: JVH overleverte like før jul en nytt logistikkbygg til Norsk Bibliotektransport i Larvik.

Det var Norsk Bibliotektransport AS (NBT) som fikk overlevert sin nye terminal på 8200 m² i Vestfold 15. desember ved Ringdalskogen. 3PL-aktøren er nå i gang med å fylle lokalet med AutoStore og starte driften. JVH Eiendom, som startet drift for bare halvannet år siden, har levert bygget. Bak selskapet står Petter Haakestad og Anders Juul-Vadem, som har lang erfaring innen eiendomsbransjen.

Haakestad har jobbet innen eiendom i 15 år, og Anders Juul-Vadem er økonomisjef og har tidligere jobbet mange år i bank, og har også hatt styreverv i banker og eiendomsfond. Med base i Larvik, ønsker de å lokke næringsaktører til Vestfold.

– Vår region er Vestfold og Telemark primært. Vi har stor tro på være best når man sitter tett på, sier Haakestad til MT.

Stor tomt

Til tross for selskapets relative ungdom, har JVH Eiendom et større prosjekt på gang i Danebuåsen rett ved E18 mellom Larvik og Sandefjord. Her har selskapet en tomt på 93.000 m² med et utbyggingspotensial på opptil 46.500 m². Området er ferdig regulert til lager, logistikk og industri.

– Vi håper at dette området skal være klart til å begynne å bygge på i løpet av 2024, sier Haakestad.

SÅNN KAN DET BLI: Slik ser JVH Eiendom at tomten kan bebygges.

Han ser for seg at store logistikkaktører vil være mulige interessenter, men at det også kan være flere ulike aktører.

– Logistikkmarkedet flytter seg lenger hitover fra Oslo-regionen, og dette bør være interessant for flere. Vi ser at nasjonale aktører, som NBT, trekker nedover til Vestfold. Blant annet er nærhet til Larvik Havn viktig, sier Haakestad.

Leverer det kunden vil

Han forteller at JVH har stor fleksibilitet når det gjelder bygg.

– Vi serverer i prinsippet alt det kunden vil ha når det gjelder bygg – liker å jobbe tett med kunden for å forstå behovene deres, sier Haakestad.

De ulike byggene på tomten kan prosjekteres med inntil ca. 11,7 meter fri innvendig takhøyde. Situasjonsplan er tatt med utgangspunkt i fire ulike bygg med fotavtrykk fra ca. 3000 m² og til over 16.000 m². 

Bulk på nabotomta

Tomten til JVH ligger like ved Bulk Park Danebuåsen der Bulk Industrial Real Estate også utvikler et næringsområde.

– Området er allerede svært ettertraktet for flere ulike type aktører og kunder, kanskje spesielt innen netthandel, så vi regner med høy etterspørsel, sa Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate, da vi skrev om Bulks satsing i fjor.

Powered by Labrador CMS