Transport & Logistikk til nye lokaler

Neste år vil Transport & logistikk utvides og foregå i flunkende nye lokaler på Gardermoen – med plass til alle. – Men vi skal beholde det intime preget, sier konferansegeneral Jo Eirik Frøise.

Publisert Sist oppdatert

Konferansen Transport & logistikk er Norges viktigste møteplass for logistikk- og transportnæringen, men har vokst ut av årets konferanselokaler på Clarion Hotel Oslo Airport.

- I år har vi måttet avvise 30 utstillere, sier Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

Dermed passer det utmerket at hotellet ved siden av flystripa på Gardermoen er i ferd med å bygge et stort og supermoderne konferansesenter, som skal åpnes i august 2014.

- Vi bygger en kongresshall der man gå tørrskodd til og fra hotellet. Vi bygger totalt 13.000 m2. Den største salen har plass til 6000 mennesker. I tillegg er det fire store møterom, forteller, sier Jonas Johansson, driftssjef ved hotellet til MTlogistikk.no.

Fortsatt intimt

Selv om dimensjonene kan virke enorme, er det viktig for arrangøren å beholde det intime preget som kjennetegner konferansen.

- Vi vil jo ikke at dette skal være en utstilling for gud og hvermann. Her skal man treffe de som tar beslutningene, sier Jo Eirik Frøise.

- Vi vil beholde det intime. Det skal vi blant annet gjøre ved å bygge opp en arena som vi kaller «meet to mingle». Vi skal åpne opp utstillingen mer. Det gjør vi blant annet gjennom å legge en av forelesningssalene inne i selve utstillingen, forteller Frøise.

Det vil også i fremtiden bli slik at kaffe, lunsj og aperitiff blir servert i utstillingslokalet.

Plass til 106

Neste år vil det bli plass til 106 utstillere, mot 68 på årets konferanse. I tillegg vil det være mulig for enkelte utstillere å få større stander. Det vil for eksempel være mulig for de store transportørene å vise fram biler og utstyr inne på utstillingsområdet.

- Man har også en stor fleksibilitet med de nye lokalene, der man kan lage både større og mindre lokaler, sier Frøise.

I forbindelse med utvidelsen vil Bjørgu Forlag, som gir ut Modere Transport og MTlogistikk, bistå arrangørene med booking av utstillingsplasser.

Frøise forteller at det vil være viktig for arrangørene å ta utstillerne med på råd når neste konferanse skal planlegges. I november vil det bli invitert til et frokostmøte der utstillere vil få muligheten til å påvirke både utforming og aktiviteter i lokalet.

Neste års konferanse arrangeres 20. og 21. oktober 2014