Jula Logistics omlastningsterminal i Falköping i Sverige er effektivsert ved hjelp av Hogias terminalsystem.

Gjør at Jula går raskere

Lastebiler lastes og losses raskere og opplæringstiden for nye ansatte er kuttet drastisk hos Jula Logistics. 

Publisert Sist oppdatert

Jula Logistics har implementert Hogias terminalsystem for å optimalisere sin terminalvirksomhet ved sin nye terminal. Da Jula Logistics overtok driften av sin terminal i begynnelsen av 2022, sto de overfor håndtering av en kompleks terminalvirksomhet, som måtte gjøres på en så effektiv måte som mulig.

– Vi så umiddelbart behovet for å investere i et nytt og bedre terminalsystem for å kunne effektivisere vår virksomhet. Vi forsto at vi hadde mye å vinne på å tilpasse virksomheten til IT-systemet. Det var denne innstillingen vi hadde da vi tok kontakt med Hogia, sier Robin Törnqvist, teamleder hos Jula Logistics.

En av de største endringene Jula Logistics gjorde var å flytte gatebehandlingen fra truckførerne til en ny dedikert administrasjonsenhet på kontoret, noe som har forbedret internlogistikken og økt effektiviteten på terminalen. Ved å frigjøre truckførerne fra administrative oppgaver, kunne Jula Logistics umiddelbart omplassere tre personer til nye roller innen virksomheten. Med enklere behandling i gaffeltruckene har opplæringstiden for truckførerne kunnet reduseres dramatisk fra tre måneder til tre uker.

Forbedret lagerstyring og mer effektiv ordrehåndtering har vært sentrale faktorer for å optimalisere logistikkprosessene. Robin Törnqvist understreker at den største forbedringen er at det går mye raskere å laste og losse lastebiler på terminalen.

Implementeringen har ikke bare vært en modernisering av teknologi, men også en endring av arbeidsprosesser, noe som legger grunnlaget for økt effektivitet og fortsatt vekst.

– Vi er stolte over å ha gjennomført en rask og vellykket implementering hos Jula Logistics. Vår nære dialog har vært nøkkelen til å sikre en smidig overgang og vellykket bruk av vårt terminalsystem. Vi ser frem til å fortsette å støtte Jula Logistics på deres reise med fortsatt vekst, sier Tobias Nyman, administrerende direktør for Hogia Terminal Systems.

Powered by Labrador CMS