Må droppe kontroller på grunn av plassmangel

Statens vegvesen har måttet redusere antall kontroller av tunge kjøretøy på Svinesund.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver dag kjører tusenvis av tunge kjøretøy inn i Norge over Svinesund. Mange av dem har ikke alt i orden – det mangler kjettinger, tillatelser og tilstrekkelig gode dekk.

Men Statens vegvesen får ikke kontrollert så mange kjøretøy de ønsker fordi de har for liten plass til å oppbevare kjøretøy med kjøreforbud, melder NRK.

Tidligere har opptil 25 vogntog kunne blitt holdt igjen av gangen, men det er på et område som ikke er tillatt brukt til dette. I vinter har det vært holdt igjen opp til 18 vogntog på et område som egentlig er ment kun for omlasting.

- Vi har tøyd strikken i vinter. I og med at det var et enormt trykk og nye regler for vinterdekk, fikk vi mange kjøreforbud, sier fagleder for utekontroll, Ronny Lindesteg til NRK.

- Det var mange vogntog som ble satt der i påvente av å skifte dekk og andre ting.

I samråd med brannvesenet, Statsbygg og de andre leietakerne på området er det nå konkludert med at det ikke lenger er trygt nok å plasser vogntog på området.

- Det går på brannsikkerheten for området. Og det går på sikkerheten for både de som jobber her og sjåførene, sier Lindesteg.

Inntil videre er antall plasser nå redusert til sju, og dermed blir det langt færre kontroller enn ønskelig.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS