Kick-off for Velg sjøveien

Torsdag 22. mai går startskuddet for Velg Sjøveien 2014 med markering i Oslo Havn.

Publisert Sist oppdatert

Transportleverandører innen sjøtransport og vareeiere som bruker eller vurderer å bruke sjøtransport er invitert.

Fortsetter kampen

Kampanjeleder Hans Kristian Haram i Velg Sjøveien fortsetter sin iherdige kamp for sjøtransporten. Vi møtte han på Logistikkdagen 2014 i Sarpsborg denne uken, hvor han også var konferansier. Her fikk selvsagt sjøtransporten en sentral rolle.

Haram, som står på med nebb og klør for å gjøre sjøtransporten ennå mer konkurransedyktig, har for lengst fått i gang prosjektet GodsFergen. Han kjemper blant annet for økt frekvens og bedre service til attraktive priser.

– Det virker da også som om myndighetene virkelig har tenkt å satse på sjøtransport, sier han.

Den daglige lederen i Shortsea Promotion Centre har hatt hektiske hverdager med å overbevise myndigheter og transportkjøpere om at sjøen er veien å gå.

Hektisk

Haram, som har ledet Shortsea-senteret siden 2009, legger ikke skjul på at han kjemper mot gamle myter, men at veldig mye har skjedd siden senteret ble etablert i 2003. Han viser til at stadig flere vareeiere går over fra vei til sjø.

– Mange rederier har også investert i større skip som gir lavere enhetskostnad for kunden. Dessuten er sjøtransporten billigere enn lastebiltransporten. I enkelte tilfeller er besparelsen på hele 30%, sier sjømannen Haram som understreker at jobben er å levere kostnadsbesparelser for en kostnadseffektiv verdikjede.

Bred deltagelse

På kick-offen til Velg Sjøveien i Oslo Havn 22. mai skal Nor Lines fortelle om sine planer for de nye skipene. Havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo presenterer havnens nye tilbud, og som skal øke trafikken med 50%.

Containertransport er i rask utvikling og Unifeeder gir oversikten over de tilbud som finnes og hva som kan utvikles for import og eksport.

Myndighetene har lenge snakket om å øke volumet på sjøtransport. Statssekretær Jon Georg Dale forteller hvordan han vil bidra til at sjøtransport blir et bedre produkt for vareeier.

Og så vil fremtidens kysttransport med punktlighet, minimalt CO2-utslipp og, sist men ikke minst, svært lave priser presenteres.

Back up

Logistikkdirektør Fred Volset i Borregaard gir Haram sin fulle støtte i kampen for sjøtransporten. På Logistikkdagen 2014 understreket han at godset velger minste motstands vei, og at Sarpsborg-konsernet derfor velger sjøtransport for sin godsdistribusjon.

– Sjøtransporten er konkurransedyktig med landbasert transport på pris, fremføringstid, leveringskvalitet og forutsigbarhet. Derfor må vareeiere bidra til omlegging av inngrodde mønstre hos sine kunder, oppfordrer Volset som også var tidligere styreleder i arrangøren av Logistikkdagen, Logistikkforeningen, avd. Østfold.