Illustrasjonsbilde av Fives' sorteringssystem GENI-Belt, tilsvarende det Posten Bring skal ha i Sverige.
Illustrasjonsbilde av Fives' sorteringssystem GENI-Belt, tilsvarende det Posten Bring skal ha i Sverige.

Posten Bring velger fransk automasjonsleverandør

Når Posten Bring skal automatisere sitt nye storlager i Sverige, har valget falt på den franske leverandøren Fives.

Publisert Sist oppdatert

Posten Bring er i ferd med å bygge sin største terminal i Sverige, like syd for Jönköping. Anlegget blir på totalt 32.000 m2 og vi mangedoble pakkesorteringskapasiteten fra dagens anlegg i Torsvik.

- I løpet av de siste tre årene har våre svenske pakkevolumer vokst med 169 prosent, og sterke indikasjoner tyder på at veksten vår så vidt har begynt. Jönköping er ryggraden i vår logistikk-kjede, og det er av største betydning at pakkeflyten fungerer godt. Derfor har vi tatt beslutningen om å investere i automatisering fra Fives – en løsning som vil være skreddersydd for våre spesifikke behov, sier Hanna Jonasson, driftsdirektør for Bring.

Det nye sorteringsanlegget skal firedoble kapasiteten prosent sammenlignet med dagens system. Anlegget baserer seg på to av Fives hovedløsninger; singolator og cross-belt sorter.

Singulator-teknologien sorterer bulkstrømmen som normalt kommer på et transportbånd i en strøm av én pakke om gangen med en fast avstand mellom hver pakke. Løsningen har åtte sorteringslinjer utstyrt med kamera og volumskanning, og mer enn 220 nedskyt for å sortere pakker lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Bring planlegger å sette det nye sorteringsanlegget i drift medio 2025.

– Vår nye terminal sikrer vår mulighet til å vokse. For å øke volumene må vi ikke bare operere raskere, men også bruke smartere løsninger, sier Hanna Johansson.

 

Powered by Labrador CMS