Utvider tilbudet i nord

CargoNet setter opp flere godstog på Nordlandsbanen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godstransportøren for gods på skinner setter allerede neste uke inn tre ekstra godstog ukentlig, mellom Oslo og Fauske.

Togene erstatter tog som til vanlig går gjennom Sverige til Narvik, men som nå forsinkes av problemer med skinnegangen i Sverige.

Forutsigbarhet

- Vi ønsker å tilby forutsigbare løsninger for våre kunder. Godstransport på bane er viktig for hele Nord-Norge. Transporter på Nordlandsbanen og vårt ARE-tog gjennom Sverige er løsninger som supplerer hverandre. Trafikkverket i Sverige, tilsvarende det norske Jernbaneverket, satte på kort varsel ned tillatt hastighet for togene på en viktig strekning i Sverige. Vi må derfor finne alternative løsninger for noen tog, og da er Nordlandsbanen til Fauske en god løsning, sier adm. direktør Are Kjensli i CargoNet.

Infrastruktur

Han mener at dette bekrefter viktigheten av at vi har en infrastruktur for godstransport på bane som har kapasitet og kvalitet til å sikre norsk næringsliv forutsigbare transporter.De ekstra godstogene vil gå fra Oslo mandag, onsdag og fredag, med retur fra Fauske tirsdager, torsdager og søndager. Hvert tog erstatter over 20 vogntog som ellers ville ha belastet norske vinterveier.

Powered by Labrador CMS