- Alt det vi driver med er logistikk. Sammen med våre samarbeidspartnere tar vi på oss de fleste transportoppdrag innen avfallshåndtering, forteller nyansatt Retura-sjef i Midt-Norge, Fredrik Evjen.

Han spiller på lag med miljøet

Nyansatt daglig leder i Retura, Fredrik Evjen, spiller på lag med miljøet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av våren endres firmanavnet Retura Sør-Trøndelag til Retura Midt AS, og det budsjetteres med en omsetning på mellom 90 og 100 millioner kroner i 2020.

- Vi er en del av en landsdekkende kjede som leverer avfallstjenester til private, næring og offentlige virksomheter. Retura tar alt av avfall, fra alle bransjer, over hele landet, forteller den ferske Retura-sjefen og fortsetter:

- Alt det vi driver med er logistikk. Sammen med våre samarbeidspartnere tar vi på oss de fleste transportoppdrag innen avfallshåndtering i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Evjen forteller også at Retura leier mye transport fra eget søsterselskap Retrans, men også fra andre transportfirmaer.

- Sammen med våre kunder spiller vi på lag med miljøet. Vi jobber for at mest mulig av avfallet skal komme til nytte som resirkulerte produkter. Vi er sertifisert etter ISO-standardene 9001 og 14001, Miljøfyrtårn og kontrollmedlem i Grønt Punkt Norge, sier Evjen.

Mens Remidt tar hånd om avfall fra private og kommuner, er det næringslivet som er Returas kunder.

Hovedkontoret ligger på Orkanger, men selskapet har også avdelingskontorer på Hitra, Kristiansund og Melhus.

Evjen har bred erfaring fra transport- og logistikkbransjen, men også fra næringslivet generelt.

«Snekret» ny transportgigant

For ni år siden var Evjen som daglig leder i Orkdal Transport (OT) med på å «snekre» sammen en ny midt-norsk transportgigant, da Transportsentralen Trondheim (TS) ble slått sammen med Orkdal Transport.

Det slagkraftige trøndersamarbeidet OTTS fremsto som en nasjonal og internasjonal aktør på transport- og logistikkmarkedet.

De siste seks-syv årene har han arbeidet som daglig leder ved Orkel Direkte AS, et søsterselskap i Orkel AS.

Retura er ikke Evjens første møte med gjenvinningsbransjen. I seks år, frem til 2010, arbeidet han hos Veolia, forgjengeren til Norsk gjenvinning.

Han har også sittet i Retura-styret siden 2016.

En lys fremtid

- Gjenvinningsbransjen har lyse fremtidsutsikter. Håndtering og gjenvinning av avfall er helt essensielt i et forbrukssamfunn som vårt. Det er nok en bransje som ikke vil forsvinne med det første. Nå skal vi re-starte et selskap som har fått et større område og flere ansatte, sier Fredrik Evjen.

Powered by Labrador CMS