Samskip overtar Nor Lines.

Samskip overtar Nor Lines

Samskip gjør store innhogg i Nordsjøen og overtar Nor Lines.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det innebærer at det islandske rederiet utvider shipping-, transport- og logistikkvirksomheter i Norge betraktelig.

Med forbehold for godkjenning fra norske konkurransemyndigheter har Samskip blitt enige med DSD-konsernet om å overta Nor Lines virksomhet, noe som genererer en gjennomsnittlig årlig omsetning på 110 millioner euro.

Med hovedkontor i Stavanger tilbyr Nor Lines nasjonale og internasjonale logistikktjenester. Transaksjonen inkluderer terminalaktiviteter, lagring og transporttjenester, samt overtagelse av fem skip.

Overtagelsen omfatter 170 ansatte på 14 steder i Norge. Etter oppkjøpet vil aktivitetene fortsette å operere under Nor Lines merkenavn.

- Overtakelsen av Nor Lines representerer en stor mulighet for Samskip, sier konsernsjef Ásbjörn Gíslason i Samskip Logistics.

Betydelig styrking

Samskips tilstedeværelse i Norge er betydelig styrket de siste årene gjennom intern vekst og flere oppkjøp. Samskip transporterer nå rundt 90.000 TEU i året mellom Norge og Nord-Europa, et volum rederiet har til hensikt å øke ytterligere gjennom oppkjøpet av Nor Lines.

FrigoCare (eid av Samskip) kjølebutikk og terminal i Ålesund er et viktig knutepunkt i både Samskips containersystem og Nor Lines fartøysystem. Samskip eier også en 50% andel i Bergen-baserte Silver Sea AS, som driver en flåte på 14 reeferfartøy. Samskips samlede årsomsetning etter overtakelsen av Nor Lines vil gjøre den til en mektig aktør i markedet.

- Vi er glade for å kunne overlate Nor Lines til Samskip, sier Ingvald Løyning, administrerende direktør i DSD.

Stoppet Nor Lines-kjøpet

I november i fjor ble det annonsert at DSD ville selge Nor Lines til det islandske rederiet Eimskip. Kjøpet ble imidlertid stanset av Konkurransetilsynet.

Tilsynet la til grunn at Nor Lines og Eimskip er de to største aktørene innen frakt av frossen fisk fra Nord-Norge til Nord-Europa.

Powered by Labrador CMS