Nikola Tre er bygget for europeiske markeder etter europeisk standardmål.
Nikola Tre er bygget for europeiske markeder etter europeisk standardmål.

Nikola lanserer lastebil for Europa

Europa-testing av lastebilen starter i Norge i 2020. Den har også fått et norsk modellnavn.

Publisert

Som svar på stor etterspørsel fra Europa, har amerikanske Nikola Motor Company nå laget en hydrogen-elektrisk lastebil for europeiske markeder.

Produsenten har forstått at Norge leder an i elektrifisering av veitrafikken, og har derfor kalt den europeiske lastebilen Nikola Tre. Begrunnelsen for dette er at «Three» er «Tre» på norsk.

En prototype av Nikola Tre skal vises 16. og 17. august i Phoenix, USA, sammen med andre nullutslippsnyheter fra Nikola - inkludert produksjonsstart for Nikola Two.

Nikola Tre har 500 til 1000 hk, 6x4 eller 6x2 hjulkonfigurasjon og en rekkevidde på 500 til 1200 km avhengig av tilvalg.

Nikola Tre.
Nikola Tre.

Den lages etter europeiske krav til størrelser og vekt.

Først i Norge

Europa-testing av Tre starter i Norge ca. 2020, skriver Nikola i en nyhetsmelding. Selskapet er i gang med å finne lokaler for den Europeiske lastebil-produksjonen.

Nikola samarbeider for tiden med Oslo-bedriften Nel Hydrogen med å opprette fyllestasjoner for Nikola-lastebiler i USA. Det skal med andre ord ligge godt til rette for slike fyllestasjoner for Nikola Tre i Norge, når tiden er inne for det.

Les mer om Nikola Tre her.

- Nel har vært flinke til å få på plass stasjoner i USA. Vi vil jobbe videre med Nel for å sikre ressurser til vår vekststrategi for Europa. Vi har mye arbeid foran oss, men med de rette partnerne kan vi klare det, sier finansleder i Nikola Motor Company, Kim Brady.

Bestillings-adresser

Innen 2028 skal Nikola ha over 700 hydrogenstasjoner i USA og Canada.

Nikolas Europa-stasjoner skal etter planene rulles ut ca. 2022 og skal til stede i de fleste europeiske områder rundt 2030.

Europeiske lastebilkunder som skal reservere mer enn ti lastebiler kan sende en epost til [email protected]

All andre reservasjoner kan gjøres på www.nikolamotor.com.