– Hentestedene overfylles, forteller kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.
– Hentestedene overfylles, forteller kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.

– Proppfulle utleveringssteder

Smekkfulle utleveringssteder skaper problemer for julegavene Stadig flere utleveringssteder fulle av pakker som ikke hentes er hovedårsaken.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At julen nærmer seg skaper store utfordringer for transport- og logistikknæringen, ifølge kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.

– Det begynner å tette seg til. De siste to dagene har vi mer enn 30 butikker som måtte avvise én eller flere paller med pakker som skulle vært utlevert hos dem. For kundene betyr det at pakkene må hentes i en annen butikk i nærheten, sier Hagen.

Må omdirigeres

PostNord omdirigerer pakkene til nærmeste butikk med ledig plass. Utfordringen ligger i at problemet forplanter seg.

Denne og neste uke er årets travleste for PostNord og andre selskaper som leverer pakker til de som har handlet julegaver på nettet. I år ligger pakkevolumene 30-40 prosent over fjoråret.

– I tillegg startet økningen tidligere enn vanlig, og vi må regne med at det høye volumet holder seg helt frem til de siste dagene før jul. Begge deler øker faren for at hentestedene bli overfylte. Dette til tross for at vi har økt kapasiteten og har 30 prosent flere hentesteder enn i fjor, forteller Ole A. Hagen.

Powered by Labrador CMS