Lars Inge Fenes er som nyvalgt styreleder pålagt et stort ansvar med å løfte Logistikkforeningen til ny suksess. Foto: Per Dagfinn Wolden

Klar for et nytt logistikkløft

Lars Inge Fenes ble valgt som ny leder på Logistikkforeningens generalforsamling i tilknytning til Transport og Logistikk-konferansen på Gardermoen 22. oktober.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fenes er pålagt et stort ansvar med å løfte Logistikkforeningen til ny suksess. Han overtar ledervervet etter Robert Skaugrud som har frasagt seg gjenvalg som leder i både hovedforeningen og Hedmark og Oppland-avdelingen.

– Det er fortsatt morsomt å drive logistikkarbeid. Det var derfor ikke noe problem å takke ja da jeg ble spurt, forteller Fenes til Mtlogistikk.

Ny strategi

Den nyvalgte lederen legger ikke skjul på at det er liten vilje til å påta seg frivillige og ubetalte verv i en hektisk bransjehverdag.

Likevel er tanken om en betalt leder i hel- eller halvstilling ikke noe dagsaktuelt tema i foreningen med 1000 medlemmer pr. 23. oktober.

– Dette er et for lavt tall. Det må legges ny strategi for å øke medlemstallet og snu en negativ trend, sier Fenes.

– Medlemmene velger å eksponere seg i egne og mer synlige fora enn Logistikkforeningen. Her har vi en jobb å gjøre. Men en skal være klar over at vi er en nøytral møteplass mange setter stor pris på, understreker Fenes som fremhever følgende tre satsingsområder: økt rekruttering, ny hjemmeside og synliggjøring i bransjen gjennom økt aktivitet.

Solid leder

Lars Inge Fenes, som til daglig er logistikksjef i butikkjeden Kremmerhuset, har vært styremedlem i Logistikkforeningens Trøndelagsavdeling siden 2002, leder siden 2005. Han ledet også hovedforeningen i to år, 2008-2009.

Foruten ansvaret for Røroskonferansen siden 2006 har Fenes hatt flere ledende logistikkroller. Det være seg distribusjonssjef i DB Schenker Trøndelag, logistikkansvarlig Region Nord i Ahlsell Norge AS og distribusjonsleder i TINE Midt-Norge.

Avviklet lokalavdeling

Logistikkforeningens lokalavdeling Vestfold/Telemark er avviklet. Medlemmene er nå innlemmet i avdeling Østlandet.

Logistikkforeningen består nå av følgende lokalavdelinger: Trøndelag, Hedmark/Oppland, Østlandet, Østfold, Rogaland, Hordaland.

Den nye hovedforeningen

Logistikkforeningens styre består av følgende personer: Lars Inge Fenes (leder), Kurt Ommundsen, Westport, Espen Andersen, Lerøy, Stig Gustavsen, Fresenius Kabi Norge, Randi Stensby, Veksthuset rekruttering, Kine Stirler Alm, Stiftelsen Diakonissehuset, Jørn Erik Norangshol (kasserer).

Powered by Labrador CMS