Lars Inge Fenes er som nyvalgt styreleder pålagt et stort ansvar med å løfte Logistikkforeningen til ny suksess. Foto: Per Dagfinn Wolden
Lars Inge Fenes er som nyvalgt styreleder pålagt et stort ansvar med å løfte Logistikkforeningen til ny suksess. Foto: Per Dagfinn Wolden

Klar for et nytt logistikkløft

Lars Inge Fenes ble valgt som ny leder på Logistikkforeningens generalforsamling i tilknytning til Transport og Logistikk-konferansen på Gardermoen 22. oktober.

Publisert

Fenes er pålagt et stort ansvar med å løfte Logistikkforeningen til ny suksess. Han overtar ledervervet etter Robert Skaugrud som har frasagt seg gjenvalg som leder i både hovedforeningen og Hedmark og Oppland-avdelingen.

– Det er fortsatt morsomt å drive logistikkarbeid. Det var derfor ikke noe problem å takke ja da jeg ble spurt, forteller Fenes til Mtlogistikk.

Ny strategi

Den nyvalgte lederen legger ikke skjul på at det er liten vilje til å påta seg frivillige og ubetalte verv i en hektisk bransjehverdag.

Likevel er tanken om en betalt leder i hel- eller halvstilling ikke noe dagsaktuelt tema i foreningen med 1000 medlemmer pr. 23. oktober.

– Dette er et for lavt tall. Det må legges ny strategi for å øke medlemstallet og snu en negativ trend, sier Fenes.

– Medlemmene velger å eksponere seg i egne og mer synlige fora enn Logistikkforeningen. Her har vi en jobb å gjøre. Men en skal være klar over at vi er en nøytral møteplass mange setter stor pris på, understreker Fenes som fremhever følgende tre satsingsområder: økt rekruttering, ny hjemmeside og synliggjøring i bransjen gjennom økt aktivitet.

Solid leder

Lars Inge Fenes, som til daglig er logistikksjef i butikkjeden Kremmerhuset, har vært styremedlem i Logistikkforeningens Trøndelagsavdeling siden 2002, leder siden 2005. Han ledet også hovedforeningen i to år, 2008-2009.

Foruten ansvaret for Røroskonferansen siden 2006 har Fenes hatt flere ledende logistikkroller. Det være seg distribusjonssjef i DB Schenker Trøndelag, logistikkansvarlig Region Nord i Ahlsell Norge AS og distribusjonsleder i TINE Midt-Norge.

Avviklet lokalavdeling

Logistikkforeningens lokalavdeling Vestfold/Telemark er avviklet. Medlemmene er nå innlemmet i avdeling Østlandet.

Logistikkforeningen består nå av følgende lokalavdelinger: Trøndelag, Hedmark/Oppland, Østlandet, Østfold, Rogaland, Hordaland.

Den nye hovedforeningen

Logistikkforeningens styre består av følgende personer: Lars Inge Fenes (leder), Kurt Ommundsen, Westport, Espen Andersen, Lerøy, Stig Gustavsen, Fresenius Kabi Norge, Randi Stensby, Veksthuset rekruttering, Kine Stirler Alm, Stiftelsen Diakonissehuset, Jørn Erik Norangshol (kasserer).